• Det senaste från oss och lite "know-how"

oktober 2012

Skapat 2012-10-24 | Kunder, Teknik & CMS

Webbyrån Awave utvecklar utflyktsportal i Drupal åt Trippa

Färdbeskrivningar och guidning till sevärdheter. Kortare utflykter samt halv- och heldagsturer.Det mesta är gratis! Så kan man bäst beskriva den nya tjänsten http://www.trippa.se som nyligen lanserats.

Awave utvecklar webbplats åt Trippa i Drupal. www.trippa.se är en webbplats som innehåller utflyktstips och guider för besökare som vill upptäcka Stockholm och dess närområden. Webbplatsen skiljer sig på många sätt från andra liknade webbplatser genom att det finns en lokal förankning och tjänsten är till stor del anpassad för den redan bosatta Stockholmaren.

Läs mer
Skapat 2012-10-07 | Kunder, Teknik & CMS

Awave utvecklar webbplats åt Adviser Partner i Drupal 7

Webbplatsen http://www.adviser-partner.se presenterar företaget Adviser Partner, dess verksamhet och tjänster. Fokus på webbplatsen har varit att få besökaren att direkt på startsidan hitta till rätt tjänster och visa upp de olika verksamhetsområdena Adviser Partner agerar inom. Huvudsyftet med den nya webbplatsen är att den skall agera som en passiv säljare, den skall få besökare intresserade av Adviser Partners breda produktutbud.

 

Läs mer
Skapat 2012-10-24 | Teknik & CMS

Drupal programmerare sökes!

Vi är på jakt efter två stycken Drupal programmerare. Känner du någon eller själv är intresserad. Tveka inte och kontakta oss: jobb@awave.se

Läs mer
Skapat 2012-10-16 | Design & strategi

Varför behövs en webbstrategi?

Idag är det viktigare än för bara några år sedan att ha en genomtänkt och långsiktigt webbstrategi. Förut var det ofta IT avdelning och möjligen någon från informationsavdelningen, som tillsammans utvecklade företagets webbplats, vissa satsningar var mer lyckosamma än andra. Under kommande år och framöver blir webbplatsen och sociala medier en avgörande spelare för hur man når nya kunder och kommunicerar med befintliga kunder. För att idag lyckas med verksamhetens webbnärvaro krävs en webbstrategi som är djupt förankrad i ledningen och i företagets uppsatta affärsmål. Tidigare handlade en webbstrategi ofta om att "bygga" webb, idag handlar det om att "köra" webb.

Läs mer
Skapat 2012-10-18 | Design & strategi, Övrigt

Google optimera din webbplats

Alla vet att sökmotoroptimering blir mer och mer viktig för sin webbplats. Google egna siffror säger att 91% av de som handlar på nätet börjar med att söka. Vad är egentligen SEO och hur lägger man upp sin plan och vad behöver man tänka på? Jag skulle vilja påstå att SEO handlar om så mycket mer än bara att välja rätt sökord, jag vill kalla det för en ”Digital marknadsplan” där grunden handlar om att nå en så bred spridning och exponering av sitt varumärke som möjligt.

Hur gör man och hur bör man tänka?

Läs mer
Skapat 2012-10-30 | Kunder, Teknik & CMS

Nytt showroom för Lanab Design utvecklad i Drupal av Awave

-Vi jobbar vidare med vår sida för att bli den mest informativa och inspirerande kontorsmöbelsiten på nätet för alla våra kunder!Så skriver Lanab Design på sitt nyhetsflöde i samband med att deras nya webbplats har lanserats. De orden talar för sig själv! Dels vad som finns idag och vad som komma skall. Vi på Awave kan stolt presentera att vi varit delaktiga i framtagandet av Lanab Designs nya webbplats.

Läs mer