• Det senaste från oss och lite "know-how"

december 2014

Skapat 2014-12-05 | Events, Design & strategi

CAP LIVE om digital design 4 dec!

Awaves designteam och projektledare var på Grand Hotel den 4 december för en inspirerande halvdag om digital design och vart den är på väg. Det talades bland annat om typografi på webben, vikten av nyhetsbrev, design – förnuft eller känsla, konvertering och vad det är vi designar, egentligen.

Läs mer
Skapat 2014-12-08 | Kunder, Teknik & CMS

Awave lanserar ny webbplats åt Svensk Insamlingskontroll

Nu lanserar vi Svensk Insamlingskontrolls nya webbplats utvecklad i Drupal. Webbplatsen är modern, stilren och i fokus står användarvänlighet.

Läs mer
Skapat 2014-12-10 | Kunder, Teknik & CMS, Design & strategi

Vi lanserar en ny färsk e-handel åt Lisa Elmqvist

Awave har haft ett helhetsansvar för att skapa en ny säljande webbplats med avancerad e-handel åt den kungliga hovleverantören Lisa Elmqvist. Webbplatsen är utvecklad i det populära och kraftfulla publiceringsverktyget Drupal 7 med modulen Commerce för e-handel. 

Läs mer
Skapat 2014-12-11 | Kunder, Teknik & CMS, Design & strategi

Sveriges största golv- och plattsättningskedja har fått ny webb

Awave har haft ett helhetsåtagande vid framtagande av Golvkedjans nya responsiva webbplats. Webbplatsen har till fokus att dels beskriva Golvkedjan som kedjeföretag samt att framhäva alla delägare, butiker och tjänster.

Läs mer
Skapat 2014-12-12 | Teknik & CMS

Gravity Form för Wordpress del 1

Som ett steg i vårt arbete att blogga mer om de verktyg och tekniker vi på Awave dagligen använder kommer vi nu börja blogga om Wordpress. Vi kommer att ta upp tekniker, nya populära tillägg, hur man skall arbeta med Wordpress och hur man inte skall göra.

Läs mer
Skapat 2014-12-19 | Teknik & CMS

Gravity Form för Wordpress del 2

I förra veckan pratade vi lite kort om Gravity Form och styrkan i ett sådant tillägg. Idag tänkte vi prata vidare om några av alla de användningsområden som finns för tillägget.

Läs mer
Skapat 2014-12-18 | Teknik & CMS

Nu smygstartar vi med Drupal 8

Drupal 8 beta 1 släpptes den första oktober och i skrivande stund har vi kommit till beta 4.
Drupal core teamet har inget förväntat datum på RC (Release Candidate), som skulle betyda stabil version, utan uttalar “It will be ready when it’s ready”.

Läs mer
Skapat 2014-12-19 | Teknik & CMS

Två av våra utvecklare är nu certifierade i EPiServer 7 CMS

Under hösten har två av våra utvecklare certifierat sig i innehålls- och publiceringsverktyget EPiServer 7 CMS. EPiServer är av de populära plattformarna tillsammans med Drupal och Wordpress vi använder oss av när vi bygger webbplatser.

Läs mer
Skapat 2014-12-22 | Övrigt

Awave önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Awave önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer