• Det senaste från oss och lite "know-how"

januari 2015

Skapat 2015-01-07 | Teknik & CMS, Design & strategi

E-handel - lite om allt

Att välja plattform för e-handel är en djungel .Det är mycket tid och pengar på spel.  Beslutet kan vara avgörande för goda resultat och omsättningsvolymer. Vårt bästa tips är att ta kontakt med en oberoende expert (Awave t.ex.) som kan hjälpa dig att kartlägga dina behov och ge feedback om bästa lösningarna. E-handel idag är en bransch under ständig förändring, och det gäller att hänga med för att inte tappa kunder till andra som anpassar sina lösningar efter marknaden.

Läs mer
Skapat 2015-01-09 | Teknik & CMS

Flera språk i Wordpress

Ofta får vi frågan kring hur man bäst skapar flerspråksstöd i Wordpress. Det finns lite olika alternativ för detta. Tidigare var det nästan standard att använda sig av ett tillägg som heter qTranslate. Detta har nu ersatts med mqtranslate då andra utvecklare har tagit över utvecklingen.

Läs mer
Skapat 2015-01-14 | Teknik & CMS

De vanligaste misstagen i Wordpress

Det händer att vi tar över wordpressproduktioner där man ser icke optima lösningar. Framförallt ser vi lösningar som inte utnyttjar wordpress funktioner och klasser på rätt sätt.

Läs mer
Skapat 2015-01-16 | Teknik & CMS, Kunder, Design & strategi

Vi har släppt en ny responsiv webbplats åt Savana

Nu har vi släppt en ny responsiv webbplats åt bygg- och fastighetsbolaget Savana. Webbplatsen är utvecklad i Drupal 7. Fokus har legat på att tydligt segmentera Savans olika affärsområden. Under varje affärsområde presenteras fastigheter och bostäder på ett användarvänligt och stillrent sätt.

Awave har haft ansvar för all design, programmering och projektledning.

Läs mer
Skapat 2015-01-20 | Kunder, Teknik & CMS

Ny webbplats åt GI-boxen I EPiServer

Vi har utvecklat en ny responsiv webbplats åt GI-boxen (www.giboxen.se) som bygger på EpiServer. 
Awave har stått för frontend- och backend-utveckling.

Läs mer
Skapat 2015-01-23 | Teknik & CMS

Tillägstips i Wordpress: Display Widgets

Ibland kommer man över enkla tillägg som verkligen fyller en tydlig funktion. Ett sådant är Display Widgets. Säg att ni vill kunna visa en widget endast på en specifik sida eller en speciell sorts inlägg. Där kommer Display Widgets in.

Läs mer
Skapat 2015-01-27 | Design & strategi

Receptet på bra design

Begreppet ”design” används numera flitigt inom många branscher och användningsområden. Min tolkning av ordet handlar så klart om hur man jobbar med design inom digitala och tryckta medier.

Läs mer
Skapat 2015-01-28 | Teknik & CMS

Cachning i Wordpress del 1 - W3 Total Cache

I och med att publiceringsverktyg idag kräver allt mer ökar nödvändigheten att ha en bra cachelösning. Till wordpress finns en mängd sådana. Vår favorit är utan tvekan W3 Total Cache. W3 Total Cache har kommit att bli lite av en standard för större wordpressidor.

Läs mer