• Det senaste från oss och lite "know-how"

februari 2015

Skapat 2015-02-02 | Övrigt

Starten har gått - Dag 1

Allright, då har årets första stegtävling dragit igång! Under 1 månad skall Awaves alla medarbetare utmana varandra i en stegtävling. Till dagens start har vi hitintills sett 10 stycken tappra medarbetare med vinnarinstinkt och segern inom räckhåll.

Läs mer
Skapat 2015-02-02 | Events, Teknik & CMS

Swetugg – En konferens för .NET-utvecklare, dag 1

Idag var första dagen på den två dagar långa konferensen Swetugg i Stockholm. Självklart skickade vi våra grymma .NET-utvecklare för att inspireras till nya stordåd och mingla med andra duktiga och drivna utvecklare.

Läs mer
Skapat 2015-02-03 | Övrigt

Stegtävling ”man kan redan början ana” - Dag 2

Då har vi passerat dag 2 på årets första stegtävling. Alla deltagare har ännu inte kommit till startlinjen.  Det har pratats om tekniska fel.

Läs mer
Skapat 2015-02-03 | Events, Teknik & CMS

Swetugg – En konferens för .NET-utvecklare, dag 2

Även denna dag var lika välfylld med totalt 18 inspirerande föredrag allt som allt. Tyvärr hinner vi inte närvara på allt men som vanligt vid problemlösande så gäller divide and conquer.

Läs mer
Skapat 2015-02-04 | Övrigt

Stegtävling ”Oschyssta fasoner” - Dag 3

VI har en uppstickare som verkligen fått alla kombattanter och öka steglängden.  Elisabeth ”Ligg på dem igen” har under dagen klättrat från nära jumboplats till att närma sig top 5. Och det efter andra tävlingsdagen.

Läs mer
Skapat 2015-02-04 | Övrigt

Stegtävling ”Kombattant intervju” - Dag 4

Under dag 4 har tävlingen rullat på som förväntat. Några sensationella sensationer har vi dock uppmärksammat.

Läs mer
Skapat 2015-02-06 | Övrigt

Stegtävling ”Hotet från norr” - Dag 5

Yeeaah!! Hampus ”Nokas Ark” har kommit till start. Och plötsligt kliver han in som en förgörare på plats 14 med 25 000 steg. Tar sig direkt in framför Christian ”Jag älskar vinyl”.

Läs mer
Skapat 2015-02-12 | Teknik & CMS

Cachning i Wordpress del 2 - Bildcachning

I mitt förra inlägg pratade jag om cachning på både htmlnivå och på servernivå. En annan sak man kan göra för att snabba upp sin sida är att använda ett så kallad komprimeringsplugin för att se till att bilder inte innehåller onödig data. Det vi rekommenderar i wordpress är wp smush it.

Läs mer
Skapat 2015-02-13 | Events, Teknik & CMS

Gulp, kvinnor och SASS

Igår kväll så va 3 glada utvecklare från Awave tillsammans med övriga Drupal-eliten på en så kallad Meetup där kollegor och konkurenter i Drupal-branchen träffas och snackar teknik med direkt eller indirekt koppling till Drupal.

Läs mer
Skapat 2015-02-19 | Kunder, Design & strategi, Teknik & CMS

Awave lanserar Joyride, ny resesajt byggd på Umbraco 7 och uCommerce.

Awave har tillsammans med Ola Lauritzson och Gabriel Forss lanserat Joyride.se, sveriges första resebyrå med inriktning på kändissresor. Awave har gjort logotyp och design samt all kodning på denna responsiva e-handel.

Läs mer
Skapat 2015-02-20 | Teknik & CMS

Responsiv webbdesign med bootstrap

Att designa responsiv webbsidor kan ofta leda till huvudvärk med allt för många så kallade media querys. Dvs specialfall för olika upplösningar och enheter. För att råda bot på detta finns en mängd css-ramverk av typen mobile first.

Läs mer
Skapat 2015-02-25 | Teknik & CMS

Ehandel med Wordpress - Woocommerce

Wordpress startade ursprungligen som en bloggplattform där fokus var på att just göra en så bra bloggplattform som möjligt. Detta är fortfarande sant för wordpresskärna.

Läs mer
Skapat 2015-02-27 | Övrigt

Stegtävling - ”Kombattant interjuv” -2 dagar kvar

Endast 2 dagar kvar, Under månaden har det inte varit så många tvära kast i resultatlistan. Några mindre fighter har förekommit med overall så kan vi konstatera att de flesta deltagare har misslyckats rejält.

Läs mer