• Det senaste från oss och lite "know-how"

september 2016

Skapat 2016-09-01 | Teknik & CMS

 Hur Awave bygger Wordpress 

I det här blogginlägget vill vi kort förklara hur vi bygger en webbplats i Wordpress, varför vi inte använder färdiga mallar och varför vi endast använder ett fåtal beprövade tillägg.
Först vill vi säga något om de mallar som kan köpas. De är vanligtvis fulla

Läs mer
Skapat 2016-09-05 | Teknik & CMS

Några ord från wordpressteamet - Vad vi pysslat med under sommaren

I vår bransch är det ingen hemlighet att det är lugnare under sommartider. Då har vi i wordpressteamet passat på att vidareutveckla och branda vår administration, arbeta med våra pluggar och vårt bastema.

Läs mer
Skapat 2016-09-06 | Design & strategi, Kunder, Teknik & CMS

Awave har byggt Justitiekanslerns nya webbplats

Justitiekanslern (JK) är en myndighet under regeringen vars uppgift bland annat är att reglera skadeståndsanspråk mot staten och att vara åklarage I tryck- och skadeståndsanspråk. 

Läs mer
Skapat 2016-09-12 | Kunder, Teknik & CMS

Aktieinvest väljer Awave för utveckling av deras nya externa webb

Aktieinvest är ett helägt dotterbolag till Aktiespararnas Serviceaktiebolag, vilket i sin tur är helägt av Sveriges Aktiesparares Riksförbund. Aktieinvest har varit i Aktiespararnas ägo sedan 1989. Awave har ansvaret att utveckla och ta fram Aktieninvests nya webbplats som lanseras inom kort.

Läs mer
Skapat 2016-09-13 | Design & strategi

Några ord från vår nya interaktionsdesigner Lucas

Hello world! Efter år av studier inom det breda området interaktionsdesign ska det nu bli spännande att få göra mina första avtryck i världen här på Awave. Som interaktionsdesigner är min huvudsakliga uppgift att ta in slutanvändarens perspektiv i designprocessen, redan från första idé

Läs mer
Skapat 2016-09-14 | Teknik & CMS

Varför vi på Awave använder Woocommerce

Här på Awave har vi byggt flera e-handelslösningar,  ofta använder vi WooCommerce – ett tillägg till WordPress.

WooCommerce är ett av de mer populära alternativen och enligt analysföretaget Built With så används

Läs mer
Skapat 2016-09-15 | Kunder, Teknik & CMS

Ny e-handel lanserad ”Blodkollen"

Nya Blodkollen.se är en modern och användarvänlig e-handel med fokus på konvertering och enkelhet. 

Läs mer
Skapat 2016-09-19 | Kunder, Teknik & CMS

Ny webbplats för Remium Aktiv Förvaltning med Umbraco

Awave har byggt Remium Aktiv Förvaltnings nya webbplats med Umbraco som CMS. Remium Aktiv Förvaltning arbetar med rådgivning och diskretionär förvaltning av kapital.

Läs mer
Skapat 2016-09-20 | Teknik & CMS

Varför ska man byta CMS?

Känner du att ni har växt ifrån varandra, att ni inte längre har roligt ihop. Då kan det vara dags för att titta på ett nytt CMS. Här lister vi några anledningar till varför det inte längre fungerar mellan er:

Läs mer
Skapat 2016-09-21 | Övrigt

Awave gör det igen!! Blogg + Kickoff = Sant??

Idag har vi inte uppdaterat bloggen ”isch”,  istället har vi haft planeringsmöte för vår läsvärda och VÄL LÄSTA blogg. Vi har haft en blogg-kickoff!

Läs mer
Skapat 2016-09-22 | Teknik & CMS

Vad är egentligen "301 redirects" som webbyrån pratar om? - Del 1

Att Google kollar av ens webbplats och därmed indexerar ens länkar vet nästan alla om. Men någonting vi har upptäckt är att det inte alltid är tydligt vad en länk är, ännu krångligare blir det när webbyrån pratar om Url:er.

Läs mer
Skapat 2016-09-22 | Teknik & CMS

Tips om en bra wordpressbok

Våra vänner på IIS, Internetstiftelsen i Sverige, gör mycket för wordpress-communityt i Sverige och har i dagarna släppt en ny bok om wordpress. En mycket bra genomgång av all funktionalitet som finns i wordpress och hur det fungerar.

Läs mer
Skapat 2016-09-23 | Kunder, Övrigt

Djuren är en del av Awave

Har vi sagt att två av våra medarbetare är hundar? Jo, så är det faktiskt. Dom jobbar aktivt båda två med att ta hand om våra kunder och medarbetare. Vi på Awave tycker det är väldigt viktigt att visa vårt engagemang och vår kärlek till djuren och naturen och de betydelse.

Läs mer
Skapat 2016-09-26 | Design & strategi, Övrigt

Vi tar inga onödiga risker

Varför är det så viktigt för oss med en riskanalys? För att ett projekt ska bli så lyckat som möjligt från start till mål, är utförande av en riskanalys avgörande. Alltid under planeringen av ett projekt tar vi fram eventuella riskfaktorer och dess sannolikhet.

Läs mer
Skapat 2016-09-27 | Teknik & CMS

Inside Awave WordPress - Vi pratar arbetsprocesser

Ibland har vi så kallade teammöten. Idag hade vi ett sådant för vårt WordPress-team. För oss är det viktigt att med jämna mellanrum ha möten och diskutera både vad vi kan göra bättre och även önskemål från våra duktiga medarbetare.

Läs mer
Skapat 2016-09-28 | Teknik & CMS

Varför jobbar vi med Umbraco?

För det första kan man fråga sig - vad exakt är ett CMS? Det står för Content Management System, och på förståelig Svenska - innehållshanteringsystem. Då kanske ni förstår mer bara där.

Läs mer
Skapat 2016-09-30 | Övrigt

Vi värnar om skärgården

Vi är flera på Awave som tycker om att vara på sjön och tillbringar större delen av somrarna i Stockholms skärgård. Vikten för oss av att stödja vår natur har vi pratat om lite tidigare, och det gäller även vår skärgård som faktiskt utgör en yta på ca 1700 kvadratkilometer. 

Läs mer