• Det senaste från oss och lite "know-how"

oktober 2016

Skapat 2016-10-04 | Övrigt

Vi stödjer forskning mot cancer

Barncancerfonden har vi sedan några år tillbaka varit månadsgivare åt. När de kontaktade oss angående stöd kändes det som en självklarhet och inte en dag för tidigt.

Läs mer
Skapat 2016-10-06 | Teknik & CMS

Wordpress - Hur vi jobbar med validering

Validering är ofta ett hett diskussionsämne när det gäller utvecklare. Hur mycket tid skall man lägga ner för att få en sida att validera kontra tid man kan lägga på annat. Innan HTML5 började slå igenom på bred front såg det lite annorlunda ut.

Läs mer
Skapat 2016-10-05 | Teknik & CMS

Lite know-how om WordPress

Häromdagen skrev vi om vårt WordPress team och vikten av uppföljning av projekt. Vi har alltså ett team som jobbar med och är experter på just WordPress. 

Läs mer
Skapat 2016-10-07 | Design & strategi

Osynlig Design

En av de största trenderna inom UX-design just nu är anticipatory design, förväntansfull design. Kort och gott handlar det precis om det som namnet antyder, att designa för användarens förväntan. Visst låter det simpelt, men vad innebär det egentligen?

Läs mer
Skapat 2016-10-10 | Design & strategi, Övrigt

Vi jobbar agilt

Under ett projekt uppkommer inte alltför sällan förändrade omständigheter. Det kan vara ändrade önskemål från kunden eller exempelvis en förändring i teamet. Att jobba agilt och med agila metoder gör då att teamet har en god förmåga att anpassa sig till förändring.

Läs mer
Skapat 2016-10-12 | Teknik & CMS

WordPress - varför vi använder oss av Advanced Custom Fields

I WordPress finns det något som heter ”custom fields”, vilket helt enkelt är extra fält du kan lägga in, ofta kopplade till en sida eller ett inlägg. Ett exempel kan vara om man vill lägga in en underrubrik eller en faktaruta på en sida.

Läs mer
Skapat 2016-10-14 | Design & strategi

Det du ser VS. Det dina användare ser

Det finns många fördelar med att lära känna de personerna som i slutändan kommer att använda din tjänst, inte minst för att stärka för interaktionen däremellan. Interaktionen mellan användaren och din hemsida ska gärna vara rolig, enkel, och smart.

Läs mer
Skapat 2016-10-17 | Design & strategi

Stort värde i effektmål

Vilken verksamhetsnytta vill man uppnå med projektet? Vilken effekt ska man kunna mäta efter projektets slut? Det är viktiga frågor och något vi sätter störst fokus på och ser till att ha klart och tydligt vid projektstart.

Läs mer
Skapat 2016-10-18 | Design & strategi

Vad gör en digital designer egentligen?

Designteamet på Awave har nu utökats till 4 personer och extra roligt är att vi även fått en interaktionsdesigner med i gänget. Själv är jag inne på mitt femte år på Awave och har följt utvecklingen på designavdelningen, från att vara ett företag som sätter design på färdiga koncept, till att idag ta fram strategi och koncept att sätta design på. 

Läs mer
Skapat 2016-10-20 | Övrigt

Stödjer Missing People

För att hjälpa polisen och anhöriga med att publicera efterlysningar och arrangera skallgångar när människor försvinner spårlöst, startades 2012 den ideella organisationen Missing People.

Läs mer
Skapat 2016-10-21 | Design & strategi

Learning by doing

Dagens användare orkar inte alltid lägga ner tid på att läsa en manual, utan lär sig istället genom att använda. Detta är viktigt att tänka på vid utformandet av din hemsida och tjänst.

Läs mer
Skapat 2016-10-26 | Teknik & CMS, Events

Awave kommer finnas på plats på WordCamp Stockholm

Nu när WordCamp kommer till Stockholm igen kommer så klart vi på Awave att finnas på plats. Vi sitter just nu och tittar på vilka föreläsningar vi skall gå på. 22:a och 23:e November är det dags.

Läs mer
Skapat 2016-10-25 | Teknik & CMS

Awave och Scrum

Vi tar det från början. För er som inte riktigt känner till metoden Scrum kan vi börja med att förklara innebörden. I kombination med att vi jobbar agilt (som du kan läsa om här) använder vi oss också av metodiken Scrum.

Läs mer
Skapat 2016-10-27 | Design & strategi

Undvik valmöjlighetsfällan

“Såg du det där som gick på TV igår?” För femtio år sedan hade du med säkerhet kunnat svara ja på den frågan eftersom utbudet var begränsat till en enda kanal. Idag finns det hundratals kanaler att välja på så svaret hade inte varit lika självklart.

Läs mer
Skapat 2016-10-28 | Teknik & CMS, Events

Vi är på plats - DrupalCamp Baltics

Idag den 28:e oktober hålls DrupalCamp i Riga, Lettland och vi på Awave finns självklart på plats för att lära oss massor av nyheter och låta oss inspireras.

Läs mer
Skapat 2016-10-28

Eftersnack DrupalCamp Baltics

Idag fredag har Awave deltagit på DrupalCamp Baltics i Riga som vi självklart varit med och sponsrat. På konferensen har runt 100 personer deltagit.

Läs mer
Skapat 2016-10-31 | Övrigt

Vi stödjer en till naturhjälte

Inte nog med att vi stödjer WWF som vi nämnt tidigare, vi har även valt att aktivt stödja Naturskyddsföreningen som även dom jobbar ideellt med naturskydd och miljövård. Idag har de över 200 000 medlemmar. De jobbar med både nationella och globala projekt och har funnits i över hundra år.

Läs mer