• Det senaste från oss och lite "know-how"

november 2016

Skapat 2016-11-04 | Kunder

Lanseringarna avlöser varandra

Det händer mycket nu på Awave. Visserligen är det nog så för jämnan när vi tänker efter. En av våra senaste lanseringar är Augustprisets nya sajt www.augustpriset.se.

Läs mer
Skapat 2016-11-07 | Design & strategi

Mt. Formfield

Att fylla i ett webbformulär är precis som att bestiga ett berg. Ju högre och brantare berget är, ju svårare är det att ta sig till toppen. Ser vi dessutom hur högt berget är från där vi står kanske vi inte ens försöker att bestiga det.

Läs mer
Skapat 2016-11-08 | Design & strategi

Design med ett syfte

Design är en av de viktigaste delarna i byggandet av en webbplats så klart. Men idag krävs det för de flesta webbplatser även en helt annan nivå på designen för att skapa affärsnytta.

Läs mer
Skapat 2016-11-14 | Design & strategi

Hur jobbar vi med Digital design?

Till skillnad från exempelvis Grafisk design som används i tryck, så syftar Digital design på hur vi bygger bl.a. en webbplats och webbutiker, alltså det vi ser på skärm och som visas på webben.

Läs mer
Skapat 2016-11-15 | Övrigt

Så räddar du dina digitala bilder

Varje gång jag besöker mormor och morfar så plockar de fram sina fotoalbum. Tjocka pärmar från 80-talet med vaxduksliknande material på utsidan. Man ser att dom ändå lagt lite tid på att pyssla ihop de här kreationerna.

Läs mer
Skapat 2016-11-16 | Events

En fest för SEO experter

What happens in Vegas stays in Vegas. Ja det stämmer faktiskt. På den stora konferensen Ungagged som hålls denna vecka i Las Vegas har man samlat experter inom SEO, även kallat sökoptimering, för att inspirera yrkesfolk från hela världen.

Läs mer
Skapat 2016-11-21 | Design & strategi

Skapa tillit

En av de kanske mest avgörande faktorerna för att dina besökare ska välja att stanna kvar på din webbplats eller inte är tillit. Vi är alla skeptiker som måste övertygas om att din tjänst går att lita på och att du inte försöker lura oss.

Läs mer
Skapat 2016-11-22 | Kunder

Ny webbplats lanserad

Elverket förser svenska kunder med el och står även för en större del av Vallentunas Elnät. Deras vision är att vara en positiv kraft och bidra till en mer hållbar framtid. Elverkets motto som också skulle återspeglas på den nya webbplatsen är ”proffsigt, enkelt och hållbart”.

Läs mer
Skapat 2016-11-24 | Övrigt

Backupskolan del 2

I förra bloginlägget pratade jag om backuplösningar primärt riktade mot folk som fotar med mobiltelefon.

Läs mer
Skapat 2016-11-28 | Events,

Repotage från: Internetdagarna & WordCamp 2016

Från kärleksfulla robotar till WordPress storslagna utveckling. Internetdagarna 2016 fortsätter sin trend med att slå publikrekord och i år var även WordCamp Stockholm en del av arrangemanget, så självklart fanns Awave på plats!

Läs mer
Skapat 2016-11-29 | Design & strategi

Att nå ut på riktigt

Att synas på så många ställen som möjligt på kortast möjliga tid, det är väl för oss flesta en stor del av vardagen. Inte minst för att skapa bästa möjliga plattform för sin verksamhet.

Läs mer