• Det senaste från oss och lite "know-how"

december 2016

Skapat 2016-12-05 | Kunder

Vi har spridit julglädje hos våra kunder där vi har konsulter

Awave önskar sina kunder och framtida kunder God Jul. Vi har precis varit runt och spridit julstämning hos de kunder där vi har våra duktiga konsulter på plats hos kund. Ibland behöver man vår experthjälp på plats i större projekt och självklart hjälper vi så gärna till.

Läs mer
Skapat 2016-12-08 | Design & strategi

Virtuella hemsidor = framtiden?

Den virtuella världen gör allt större avtryck. Det vi kanske först tänker på i samband med virtual reality (VR) är troligen dator- och videospel.

Läs mer
Skapat 2016-12-09 | Design & strategi, Övrigt, Teknik & CMS

Lansering av AWAVE TV

Äntligen, nu lanserar vi första delen i Awave TV. Först ut är instruktionsfilmer för de mest förekommande och vanligaste delarna en administratör gör i WordPress.

Läs mer
Skapat 2016-12-12 | Design & strategi

Vad påverkar en bild?

Även om fotograferandet har blivit tillgängligt för alla idag genom mobiltelefonen så blir inte utmaningen mindre när det gäller att ta en bra bild. Vad är det då för delelement som tillsammans gör en bild? Nedan följer några aspekter av fotograferandet som många kanske inte tänker på idag.

Läs mer
Skapat 2016-12-12 | Design & strategi

Vad är skärpedjup?

Om du har följt teknikutvecklingen så vet du att Apple precis släppt iPhone 7 och en av de stora nyheterna på plus-modellen är att den har två kameror på baksidan. Det här har Apple gjort för att man ska kunna erbjuda användarna en möjlighet att zooma utan att tappa kvalitet.

Läs mer
Skapat 2016-12-14 | Design & strategi

Vilket objektiv är bäst för porträttfotografering?

Här bör vi inleda med att prata om ett objektivs olika tekniska egenskaper. Det finns fasta objektiv och zoomobjektiv. Brännvidden anges i millimeter, desto mindre millimeter desto mer vidvinkel är objektivet. 24-70mm är ett ganska vanligt omfång.

Läs mer