• Det senaste från oss och lite "know-how"

mars 2017

Skapat 2017-03-02 | Design & strategi

Användarupplevelse eller Kundupplevelse?

Användarupplevelse (user experience, UX) är inte samma sak som kundupplevelse (customer experience, CX). De båda områdena påverkar dock varandra och det kan vara bra att veta hur.

Läs mer
Skapat 2017-03-01 | Kunder

Ny kund - musikundervisning i hemmet

Vi vill bara berätta om vår nya kund www.melodymate.se. MelodyMate erbjuder musikundervisning i hemmet på ens egna villkor.

Läs mer
Skapat 2017-03-03 | Teknik & CMS

Tillgänglighet på webben

Tillgänglighet på webben är idag viktigare än någonsin då nästan alla använder webben till allt.
Det finns ett EU-direktiv sedan 22 december 2016 som sätter krav på att webplatser för offentlig sektor skall vara tillgängliga.

Läs mer
Skapat 2017-03-09 | Teknik & CMS

Är woocommerce rätt val för er ehandel

På Awave jobbar vi med många typer av plattformar och vi låser oss inte till en teknik. Det är väldigt viktigt för oss då vi alltid försöker att utgå från kundens specifika behov och krav.

Läs mer
Skapat 2017-03-10 | Teknik & CMS

EPiServer Social Reach

För att framgångsrikt utveckla sin affärsverksamhet behöver företag använda sig av sociala medier och inte bara låta publicera innehåll på sin webbsida. Målet är att motivera kunder att engagera sig och interagera med företaget ifråga.

Läs mer
Skapat 2017-03-13 | Design & strategi

RAW eller Jpeg - Vad är bäst?

Låt mig ge dig svaret direkt, det är RAW. Det finns dock några småsaker som talar emot, men först behöver vi reda ut skillnaderna mellan dessa format.

Läs mer
Skapat 2017-03-15 | Design & strategi

Inbound Marketing och 4 budord

Inbound Marketing är egentligen inte något nytt utan har varit ganska välanvänt i flera år, det är under senare tid som namnet "Inbound Marketing" har blivit vedertaget.

Läs mer
Skapat 2017-03-14 | Kunder

Ny kund igen! - SF Media

Nu är det mycket bio på kontoret, vi hälsar SF Media välkommen som ny kund.
Awave har fått äran att ta fram en ny webbplats åt SF Media med allt vad det innebär, koncept, design, utveckling samt givetivs projektledning.

Läs mer
Skapat 2017-03-17 | Teknik & CMS

Importance of drush in drupal projects

Most of the drupal developers know drush . But still I am going to briefly explain the importance of drush in drupal projects . Drush is a command line shell and Unix scripting interface for Drupal.

Läs mer
Skapat 2017-03-22 | Teknik & CMS

Kraften hos WP_Query

WordPress är ett väldigt kraftfullt CMS, ofta betydligt mer kraftfullt än vad man tror. Ett bra exempel på detta är WP_Query – den överlägset mest använda klassen. I en WordPress-installation så används den på varje sida du besöker för att ta fram sidans information.

Läs mer
Skapat 2017-03-28 | Teknik & CMS

Formulär i Umbraco

Tilläggsprodukten Umbraco Forms är Umbracos inbyggda "formulärbyggare" som gör det enkelt att skapa egna formulär på sin hemsida. Exempelvis går det att skapa allt från enkla kontaktformulär till avancerade enkäter. Fördelen är att det inte behövs skrivas en enda rad kod.

Läs mer
Skapat 2017-03-29 | Design & strategi

Vad är egentligen "Mobile Out"?

När våra digitala stjärnor på webbyrån pratar om UX, konvertering och affärsnytta handlar det i många fall om att skapa affärsmöjligheter åt våra kunder, tillsammans med en ökad försäljning direkt på webbplatsen.

Läs mer