• Det senaste från oss och lite "know-how"

april 2017

Skapat 2017-04-04 | Teknik & CMS

Att tänka på vid val av pluggar

En av dom stora styrkorna med WordPress kan också vara dess stora nackdel – antalet tillgängliga tillägg, eller ”pluggar” som det heter – som kan utvidga en sidas funktionalitet. Är den bra byggd så kan en plugg vara ett stort hjälpmedel, både för utvecklaren och för slutanvändaren.

Läs mer
Skapat 2017-04-03 | Design & strategi

Varför ska man efterbehandla bilder?

Förutsatt att du använder RAW-formatet när du fotograferar så finns det flera starka skäl att efterbehandla bilden. Den bild som visas som förhandsvisning när man öppnar upp en RAW-fil är inte representativ för vad du egentligen såg.

Läs mer
Skapat 2017-04-03 | Design & strategi

Vad är skillnaden mellan APS-C och Fullformat?

Många som ska köpa sin första utrustning ställs ofta inför denna fråga. Ganska snabbt inser man att fullformat är dyrare, inte bara för själva huset utan även för optiken. Men varför är det så?

Läs mer
Skapat 2017-04-05 | Teknik & CMS

Nu går det fort... AMP_XA 2.0

Nuförtiden så är det mer vanligt att man adderar in stöd för Accelerated mobile pages (AMP). Googles ramverk för att generera innehåll anpassat för mobila enheter.

Läs mer
Skapat 2017-04-07 | Teknik & CMS

Efter 21 april är det extra viktigt att din webbplats är mobilvänlig

Fler och fler personer använder mobiltelefoner för att surfa runt på webben. Det kan för exempelvis om man sitter på tunnelbanan till och från arbetet.

Läs mer
Skapat 2017-04-10 | Teknik & CMS

Systemunderhåll interna kundsystem 10/4 kl. 22.00 - 11/4 kl. 08.00

Mellan 10/4 kl. 22.00 - 11/4 kl. 08.00 har vi underhåll på interna kundsystem. 

För frågor: support@awave.se

 

 

Läs mer
Skapat 2017-04-11 | Teknik & CMS

Innehållsredigerare på CMS-platformar

Som administratör på en webbplats är en av de vanligaste sysslorna att lägga till och ändra innehåll, för att göra detta används nästan alltid en innehållsredigerare - eller WYSIWYG (What You See Is What You Get) som de också brukar kallas. Oftast så brukar man använda den redigerare som kom

Läs mer
Skapat 2017-04-12 | Teknik & CMS

Om Förvaltningsprocess Gtac 2.5

Som ni vet så strävar vi på webbyrån Awave alltid att ge våra kunder maximal affärsnytta, att driva besökare till webbplatsen och sedan få besökaren att göra det vi vill. Ta kontakt, köpa en produkt osv..

Läs mer
Skapat 2017-04-18 | Teknik & CMS

Umbraco, WordPress, Drupal och Episerver med AMP

Att webbplatser bör vara mobilvänliga, gärna mobile first, är kanske inget nytt. Men att webbplatser bör stödja AMP (Accelerated Mobile Pages) är inte lika självklart. På Awave arbetar vi nu aktivt med att se över hur vi bäst arbetar med AMP-stöd I de CMS vi använder mest.

Läs mer
Skapat 2017-04-26 | Teknik & CMS

Nu kan alla skapa projekt på drupal.org

Ett projekt på drupal.org kan exempelvis vara en modul eller ett tema. För var det en lång process att få upp en modul på drupal.org.

Läs mer
Skapat 2017-04-24 | Övrigt

Några ord från vår praktikant Carin

Jag heter Carin och har min LIA (lärande i arbete) på Awave som projektledare. I dagsläget studerar jag agil projektledning på Teknikhögskolan i Stockholm och utexamineras i juni.

Läs mer