• Det senaste från oss och lite "know-how"

oktober 2017

Skapat 2017-10-11 | Design & strategi

Kompositionsskolan: Regeln om tredjedelar

Regeln om tredjedelar, eller “Rule of thirds” som den kallas på engelska, är i grunden ganska enkel. Man delar helt enkelt in bilden i 9 rutor med hjälp av tre horisontella och 3 vertikala imaginära streck. Sedan placerar man motivet längst någon av dessa linjer.

Läs mer
Skapat 2017-10-02 | Övrigt

Ergonomi & Awave

Arbetsmiljö är för oss någonting viktigt och någonting som genomysyrar alla medarbetare i deras vardag, Här har vi Marcus som tar det ända ut i fingerspetsarna när han förbereder veckans lanseringar..

 

Läs mer
Skapat 2017-10-03 | Design & strategi

Vad är Google Shopping, och varför är det användbart till din site?

Google Shopping drivs av två plattformar: AdWords och Google Merchant Center. Google Merchant Center är ditt baggage för dina produkter, med andra ord detaljerna för specifika produkter i ett format som är kompatibelt för Google. 

Läs mer
Skapat 2017-10-04 | Övrigt

Några ord om från vår nya COO i Riga

Juris har varit med oss som utvecklare i Riga under flera år, nu har han blivit vår nya COO i Riga, nedan några ord från honom. - When i was younger (around 14 years), i was playing games as many kids. Especially Counter Strike. At some point i realized that i want to own my own game server...

 

Läs mer
Skapat 2017-10-04 | Övrigt

Kanelbullens dag idag!

Idag är det den 4e oktober och detta firar vi ju självklart med bullar på kontoret. Visste ni att det äts ca. 7 miljoner kanelbullar idag? :)

 

Läs mer
Skapat 2017-10-05 | Teknik & CMS

Cornerstone Convergence EMEA 2017

Som UX/UI och implementationspartner till Cornerstone har Awave i veckan varit på plats och lyssnat på många intressanta föreläsningar inom områden som täcker HR och L&D i alla dess aspekt. Konferensen tog plats på InterContinental London – The O2 London, UK där över 1200 personer deltog från 32 länder.

Läs mer
Skapat 2017-10-10 | Teknik & CMS

Tom från Kåver & Mellin lär sig tekniken

Idag har vi Tom här från konstruktionsföretaget Kåver & Mellin. Han sitter tillsammans med vår teknikninja Anton för att lära sig allt om hur deras nya lösning från Awave fungerar. Happy hacking grabbar!

Läs mer
Skapat 2017-10-12 | Teknik & CMS

Lunchdate med Kåver & Mellin

Idag jobbar vi på med Kåver & Mellins nya webbplats, men mitt på dagen är det på sin plats med en trevlig liten paus. Här njuter Tom och Christine av maten på Brasseri Norrtull.

Läs mer