• Det senaste från oss och lite "know-how"

AWAVES BLOGG

Det senaste från oss och lite "know-how" om webben.

Skapat 2018-07-16 | Design & strategi

Hur ser er laddningstid ut?

Visst finns det få saker som är så irriterande som en trött och seg hemsida – Google tycker exakt lika illa om det som du! Nu har Google senaste Speed Update (länk på Speed Update https://webmasters.googleblog.com/2018/01/using-page-speed-in-mobile-search.html) släppts för alla användare och vad uppdateringen innebär är att hemsidor med långsamma laddningstider kommer nedprioriteras än mer i sökresultaten.

Det finns många anledningar till varför din hemsida laddar långsamt, här är några av de vanligaste:

Det ligger i koden
Både skript och plugins kan sänka laddningshastigheten, rätt kod på fel plats kan göra stor skillnad från vad rätt kod på rätt plats gör. Våra utvecklare är experter på att hitta och implementera den lösning som blir bäst i ert CMS och en del skript kan även läggas in genom Google Tag Manager och vilket även det är en tjänst som vi jobbar med.

Inte så snabb cache
Om din hemsida måste inhämta all information från webbservern vid varje besök så blir det oundvikliga resultatet att besökarens dator börjar ladda din hemsida saktare. Genom att istället behålla delar av innehållet lokalt går detta att undvika, det finns även cacheplugins som kan sänka svarstiden till en gräns som är behagligare för besökaren och som även fungerar positivt i Googles indexering.

Dålig server
När du lagt både tid och resurser på att få exakt den hemsida du vill ha, skulle det inte vara trist om laddningstiden påverkas negativt av att du har den på en serverplats som inte håller måttet eller som ofta är överbelastad. Vi har kunskap om vilket alternativ som kan passa just dig och sina behov, tveka inta att höra av dig!