• Det senaste från oss och lite "know-how"

AWAVES BLOGG

Det senaste från oss och lite "know-how" om webben.

Skapat 2018-08-27 | Teknik & CMS

Presentation av våra CMS - Wordpress

Varför Awave använder sig av WordPress
Ända sedan WordPress intåg 2003 så har detta populära CMS fortsatt växa och äta åt sig marknadsandelar. Det som från början var en enkel bloggplattform, sprungen ur b2/cafelog, är idag ett fullfjädrat CMS med möjlighet att driva alla möjliga olika typer av hemsidor och applikationer. Men vad är det som gör WordPress så populärt?

WordPress är enkelt att använda
En enkel installation av WordPress är i stort sett färdigkonfigurerad och redo att använda på en gång. Här på Awave har vi tagit konceptet ytterligare några steg och använder oss av komponenter som du kan dra och släppa i vilken ordning du själv vill. Men oavsett hur ett tema är uppsatt så följer det samma tänk, vilket gör det enkelt både för nybörjare och mer erfarna användare att snabbt komma igång och jobba.

WordPress har öppen källkod
Man ska aldrig underskatta möjligheterna som kommer med ett verktyg där vem som helst har möjlighet att påverka slutresultatet. Buggar hittas och lagas snabbt, viktiga funktioner kan snabbt tillämpas på nästa version. Så länge du ser till att hålla din hemsida uppdaterad så kommer du som kund känna dig säker.

Enkelt att vidareutveckla
WordPress är ett flexibelt system som kan vara många olika saker – allt ifrån en webbshop till ett intranät. Och tack vare det relativt nysläppta REST API:t har möjligheterna blivit ännu större! Flexibiliteten växer sig ständigt större.

Detta är bara ett urval av varför vi på Awave gillar att utveckla i WordPress. Hör gärna av dig om detta låter intressant för dig och ditt företag!