Team Lead och Senior Digital Projektledare

Awave, tillsammans med sin systerbyrå, Triggerfish, växer och söker en Team Lead och senior webbprojektledare. Hos oss blir du en del av ett inspirerande, prestigelöst, stöttande och kompetent team på 90 medarbetare runtom i Sverige, Riga och Köpenhamn. Du samarbetar med andra projektledare, utvecklare, designers och digitala marknadsförare.

Vi jobbar med allt från utveckling och design till digital marknadsföring och inget är omöjligt för oss när det kommer till att digitalisera och affärsutveckla åt våra kunder. Många av våra kunder har vi jobbat med under väldigt lång tid och för oss är det viktigaste att bygga långsiktiga, roliga och hjärtliga relationer till våra kunder. Vi vill vara deras förlängda arm inom den digitala plattformen.

Det här innebär jobbet

Vi är en verksamhet med fötterna på jorden där det finns utrymme att ta stort ansvar och växa i den riktning man vill. Hos oss är det högt i tak och tillsammans bygger vi och utvecklar verksamheten.

I denna arbetsroll kommer du å ena sidan driva dina egna kunder och projekt som en strategisk partner och projektledare, och å andra sidan säkerställa att ditt team som du leder mår så bra som möjligt och är belagda med projekt. Med det följer ett stort mått av planering, struktur, förmåga att ta egna initiativ, ledarskap och inte minst hjärta.

Du får stort eget ansvar och möjlighet att utvecklas som ledare och chef tillsammans dina Team Lead kollegor i samma roll. Vårt breda register av både större och mindre kunder och projekt både i Sverige och internationellt ger dig även möjlighet att utmanas i din roll som projektledare.

Som senior webbprojektledare hos oss har du ett helhetsansvar för våra projekt och kunder. Du är trygg i din roll som projektledare och gillar att sätta idéer till verklighet och att ta ansvar för ekonomiska ramar i både projektens och teamets budget.

I din roll som Team Lead har du personalansvar för ett gäng skickliga WordPressutvecklare och projektledare som sitter både i Stockholm och Riga. Du leder och utvecklar teamet både strategiskt och operativt med medarbetarna i fokus och med målet att utveckla kunders digitala affärer och se till bolagets bästa.

Vi arbetar målstyrt och har tagit fram vår egen version av OKR. Du brinner för att, tillsammans med teamet, löpande optimera och effektivisera teamets processer.

Vi strävar efter att ha självorganiserande team där alla känner stort engagemang och ansvar. Du har stor möjlighet att påverka arbetssätt och bidra till verksamhetens utveckling i din roll som chef och ledare.

För den här kombinerade rollen ser vi att du har flera års erfarenhet av projektledning inom webb och digitalisering. Du har god teknisk förståelse och tycker om att arbeta i en rörlig och snabb produktion där kvalitet är A och O. Du är proaktiv, strukturerad, kommunikativ och har en god analytisk förmåga. Kunden, tekniken och idéer är det du brinner för. Du är en person som vill lära nytt och utvecklas och som ser möjligheterna. Du är en god kommunikatör och lagspelare och du drivs av att skapa de bästa lösningarna tillsammans i grupp. Du är ödmjuk och pedagogisk och trivs i en våga-fråga kultur med högt i tak. Du har erfarenhet av att leda team och ha personalansvar.

Krav som tar dig ett steg närmare jobbet

 • Erfarenhet av att leda team med personalansvar.
 • Har ett stort 💜 och är orädd och nyfiken.
 • Arbetat minst fem år som projektledare, gärna med agil inriktning
 • Arbetat minst tre år med digitala projekt.
 • Tidigare jobbat på webb-, reklam-, digitalbyrå eller motsvarande.
 • Har erfarenhet av att driva tekniskt omfattande/komplexa projekt.
 • Gedigen erfarenhet av kravställning, estimering och offerering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Sånt vi gillar att du har erfarenhet av

 • Kunskaper i CMS
 • Försäljning, exempelvis nykundsbearbetning och upphandlingar.
 • Vana att arbeta i en ISO certifierad organisation.
 • Kunskap och vana av att jobba agilt
 • Vi ser gärna att du gillar att leda och utveckla andra, att du är ödmjuk samt att du är strukturerad, ansvarstagande och kommunikativ.

Fördelar för dig som anställd

Framför allt erbjuder vi möjligheten att ta ägarskap och påverka sin egen utveckling framåt. Vi sitter i tjusiga lokaler i city och erbjuder utrymme att arbeta både hemma och på kontoret. Vi har office-days på onsdagar med gemensam frukost och månatliga aktiviteter där vi hittar på skoj och lär känna varandra. Hos oss ska du kunna känna dig trygg med att kunna förena familjeliv med arbete och ser vi också mångfald som en styrka på vår arbetsplats och vill därför uppmuntra sökanden med olika bakgrund. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag, och eftersom kvalitet är ett ledord arbetar vi ständigt för att förbättra och effektivisera vår verksamhet i enlighet med ISO 9001, ISO 14001 och ISO 27001.

Awave och Triggerfish är etablerade digitala byråer sedan millenniets start. Vi har kontor i Stockholm, Norrköping, Jönköping, Köpenhamn och Riga. Sedan sommaren 2021 och under hösten 2023 blev vi en del av den europeiska digitalkoncernen, iO Digital med byråer i Nederländerna, Belgien, Köpenhamn och vår systerbyrå Stendahls i Göteborg. Vårt gemensamma fokus är att vara den givna digitala partnern och erbjuda våra kunder ett end to end erbjudande.

Vårt mål är att tillhandahålla branschens bästa arbetsplats

Med dryga 20 års erfarenhet i Stockholm och 2000 kollegor i Norden och Europa finns enorm kompetens och möjlighet att växa. Här hjälps vi åt, delar med oss av kunskap och värnar om relationer – mellan varandra, våra kunder och våra samarbetspartners. Dessutom har vi kul tillsammans!

Sök genom att surfa in här!