Business Region Göteborg

En verksamhet som främjar företagande och innovation i Göteborgsregionens näringsliv.

Fler siter blir en multisitelösning

När Awave började att arbeta med Business Region Göteborg (BRG) hade de fler webbplatser, byggda i Drupal 8. Därav gjordes valet att fortsätta använda Drupal.

Många av delarna som skapades för den nya webbplatsen har även implementerats i BRGs multiwebb. BRG var tydliga med att de inte vill ha massor av speciallösningar eller funktioner och har istället integrerat tredjepartslösningar för att visa upp information. På så sätt har de en flexibel webbplats i fall de i framtiden byter CMS.

Med tillgänglighet som utgångspunkt

Till följd av de nya EU-direktiven om tillgänglig webb behövde BRGs webbplats uppdateras för att bli mer tillgänglig för personer med funktionsvariationer som t.ex. nedsatt syn, hörsel eller rörelseförmåga.

Tillgänglighetsanpassning av webbplatser medför krav på allt från vilka tekniska lösningar som används till att själva designen är tillräckligt kontrastrik och lätt att navigera. Under arbetet med BRGs webbplats säkerställde vi kontinuerligt att varje beslut motiverades med vad som skulle ge det mest tillgängliga utfallet.

Förenklad innehållshantering och uppdaterad design

Till den nya siten valdes lugna pastelltoner med mörkare inslag för ökad kontrast och tydliga, färgkodade ingångar till det huvudsakliga innehållet.

För att hantera Business Region Göteborgs stora mängd innehåll strukturerades varje sida enligt en modulär princip där de kan bygga landningssidor i flera nivåer och där varje sida kan anpassas efter behov samtidigt som färgkodningen förstärker relationen mellan de olika sidorna. För att ytterligare förenkla det administrativa arbetet skapades åtskilliga funktioner för automatiserad hämtning av innehåll genom integrationer och visning av relaterat innehåll så som nyhetsartiklar, evenemang och publikationer.

SEO optimering och en användarvänlig struktur

Att skapa bra SEO och göra webbplatsen Google vänlig med bra sökmotoroptimering var ett viktigt delmål tillsammans med alla andra projektmål.

En djupgående och omfattande sökordsanalys med fokus på BRGs olika områden genomfördes där resultatet ledde fram till en SEO optimerad men likaväl användarvänlig struktur och en plan för hur innehållet skall SEO optimeras. SEO arbetet fortsätter kontinuerligt med löpnade avstämningar och uppföljningar.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy