MECA

MECA (del av Mekonomen Company) är ledande aktörer på den svenska och norska eftermarknaden för reservdelar, verktyg och verkstadsutrustning. De har runt 700 verkstäder totalt, och vill göra bilägande enklare genom att tillhandahålla kostnadseffektiv service med hög kvalitet.

Behov

Hemsidan för den norska och svenska marknaden var instabil och förlegad. Det fanns ett stort behov av att modernisera sidan för att i slutändan också kunna öka lönsamheten.

Många av MECA:s och Mekonomens kunder vill snabbt kunna se var närmsta verkstad ligger. MECA ville också försäkra sig om att bli högt rankade om kunden använder vissa sökord. Det fanns även ett behov av att internt kunna förlita sig på att tekniken och strukturen av data fungerar, så att webbredaktörerna inte ska behöva arbeta manuellt lika mycket och riskera förseningar eller att information på hemsidan inte stämmer.

Lösning

Awave har tillsammans med MECA och Mekonomen Company genomfört en gedigen förstudie, där vi kartlagt både innehållet och önskad funktionalitet samt tagit fram en helt ny design baserad på företagets grafiska profil.

Webbplatserna som byggts har haft både MECA:s önskan om att rankas högt på olika sökord (SEO), och kundens behov av att enkelt kunna hitta rätt sorts verkstad i åtanke. SEO-anpassningen märks bl.a. genom att Awave har använt strukturerad data och landningssidor som genereras automatiskt för olika viktiga sökfraser. Nyckelfunktionen att kunden enkelt ska kunna hitta rätt verkstad, löstes genom att koppla verkstäderna som syns på hemsidan mot MECA:s och Mekonomen Companys CRM-system. På så vis uppdateras även förändringar automatiskt och risken att kunden får fel information minskar.

Resultat

Slutresultatet är en moderniserad hemsida som är lättnavigerad för besökaren och ökar chanserna för större lönsamhet.

Genom de förbättringar som Awave har gjort har även MECA:s och Mekonomen Companys behov av att själva enkelt kunna arbeta med webbplatsens innehåll tagits om hand.

”Redan från start har Awave visat mer än en hög kompetensnivå. Deras känsla för vad vi vill designmässigt, hur man samarbetar och deras personliga engagemang är felfritt. Det är en ära att få jobba med er, tack!”

Håkan Gryglas, Mekonomen

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy