Riddarhuset

Riddarhuset är en kunskapskälla i berättelsen om Sverige. Tanken är därför att dess webbplats ska spegla detta genom att vara en samlingsplats för alla med ett kultur- och historieintresse, samt för dem som tillhör någon av de svenska adelsätterna.

Behov

Riddarhusets tidigare hemsida var svårnavigerad och kändes omodern. Det fanns ett stort behov av att öka användarvänligheten för både besökare och administratörer.

Riddarhusets främsta behov låg i att lätt och överskådligt kunna visa information om evenemang, öppettider för besökare samt att underlätta navigering för såväl medlemmar som administratörer. Riddarhuset tillhandahåller både guidade turer, föreläsningar och konserter. Sidan är även tänkt att fungera som en samlingsplats för medlemmar av svenska adelsätter som vill släktforska, söka stipendier eller liknande. Det fanns också ett stort behov av att tillgänglighetsanpassa webbplatsen gällande både språkval och textstorlek.

Lösning

Awave har utarbetat en helt ny design, utvecklat Riddarhusets databas samt uppdaterat webbutiken i enlighet med önskemålen om en modern sida med en anrik atmosfär.

Den design som skapades i samråd med Riddarhuset är modern, ren och enkel med en kunglig känsla i de gula och blå färgvalen. Awave utvecklade även Riddarhusets databas Minerva, där medlemmar av svenska adelsätter kan släktforska och söka information. Riddarhusets webbutik uppdaterades också för att öka funktionaliteten samt göra den mer pedagogisk och användarvänlig.
Då tillgänglighet är viktigt för Riddarhuset har Awave även uppfyllt kraven kring språkval genom att sidan är översatt till flera olika språk, samt sett till att texten är justerbar storleksmässigt.

Resultat

Slutresultatet är en mer lättnavigerad och öppen sida, där tillgänglighet och användarvänlighet fått stå i fokus.

Mycket av sidans information är riktad till medlemmar av svenska adelsätter, men då Riddarhuset vill vara en öppen källa för alla med ett kultur- och historieintresse har Awave med stolthet kunnat uppdatera såväl webbplatsen, dess databas och webbutik utefter dessa önskemål.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy