CMS & plattformar

På Awave förstår vi att det inte är helt lätt att välja rätt CMS eller plattform. Vad passar bäst för just er verksamhet? Vi arbetar dagligen i flera olika CMS och hjälper er gärna att välja den plattform som passar bäst för era behov, förutsättningar och önskemål.

Vi tänker plattforms­oberoende

Det finns många olika CMS men det alla har gemensamt är att de är verktyg med målet att effektivisera ert arbete.

Content Management System eller Publiceringsverktyg, är ett webbaserat verktyg som används för att strukturera och hantera bl.a. text och bild på webbplatsen. Det finns både öppna (open source) och kommersiella CMS (med en startkostnad samt års- eller licensavgift) där alla har sina egna unika funktioner. Om ni behöver hjälp eller rekommendationer att välja rätt plattform för ert företag hjälper vi gärna till. Vår erfarenhet bygger på framtagandet av hundratals olika webbplatser där mål och kravställning har skiljt sig åt.

Wordpress logotyp

WordPress

WordPress är världens mest använda CMS som bygger på öppen källkod. Den som har en begränsad teknisk erfarenhet kan använda WordPress ”out of the box”, medan de som har en teknisk erfarenhet i WordPress kan anpassa det till 100%.

Drupals logotyp

Drupal

Drupal är ett mycket flexibelt system. Det hanterar många olika sorters webbsidor, bloggar, communities, webbshopar med flera. En Drupal-installation är ganska lättviktig från start medans en normal Drupal-sida är betydligt mer avancerad.

episervers logotyp

Episerver

Episerver är ett svenskt innehålls- och publiceringsverktyg. Det är en stabil plattform för webbutveckling i Windows-miljö. Systemet bygger på Microsofts .NET-teknologi. Är licensbaserat med en kostnad som varierar beroende på de resurser som används.

Umbracos logotyp

Umbraco

Umbraco är ett kraftfullt heltäckande CMS som bygger på öppen källkod. Umbraco bygger på Microsofts .NET-teknologi och har många likheter med kommersiella aktörer som Episerver och SiteCore. Systemet är bland de säkraste inom open source och har en stabil och strukturerad kodbas.

Reacts logotyp

React

React är ett Javascript-bibliotek och har under senare tid seglat fram som en av de mest populäraste. React kan användas för webbplatser, webbsystem eller mobila applikationer. För mer komplexa applikationer kommer det att krävas ytterligare bibliotek, som inte följer med som standard. Men det finns gott om öppna källkodspaket för React, eftersom det är ett mycket populärt bibliotek.

Laravels logotyp

Laravel

Laravel är gratis, PHP-ramverk som bygger på öppen källkod. Ramverket följer MVC (Modal View Controller) arkitektoniskt mönster. Laravel är det mest populära och mest använda PHP-ramverket runt om i världen. Laravel är mycket flexibelt vilket gör att det är populärt hos utvecklare.