Webbutveckling

Under utvecklingsfasen är det många delar som ska läggas ihop. Dels ska webbplatsen utvecklas men material som exempelvis text, teckensnitt och bild ska också hamna på rätt plats. Vårt designteam tar fram intuitiva lösningar som ökar er konverteringsgrad och stärker ert varumärke.

Kontakta mig

Från designleverans till livesättning

När det är dags att starta utvecklingsfasen finns det en klar bild av hur vi ska gå tillväga tack vare utförliga designskisser och guidelines.

Trots det är utvecklingsfasen den del av processen som är mest tidskrävande, men även en av de mest spännande delarna eftersom vi här kan få se designskisserna komma till liv. Våra utvecklare arbetar tätt tillsammans med våra designers för att säkerställa att projektet hela tiden är på rätt väg och att vi regelbundet testar av webbplatsen.

Att genomgå en utbildning för nya webbplatsen är nödvändigt för att kunna uppdatera och hålla webbplatsen levande även efter lansering.

Utveck­ling av webbpla­ts

Innan utvecklingen börjar är det viktigt att veta vad koden faktiskt ska åstadkomma.

När utvecklarna vet vad syftet med koden är så är det dags att börja arbeta sig igenom design, gränssnitt och eventuella integrationer. Under utvecklingsfasen ser utvecklarna självklart till att den nya designen fungerar responsivt och ser lika ut i alla webbläsare. Våra designers testar även webbplatsen löpande för att säkerställa att utvecklingen går åt rätt håll.

Integrat­ion av externa system

En integration innebär att webbplatsen kopplas samman till ett eller flera andra system.

Ofta innebär detta integrationer mot CRM-system, nyhetsbrev, affärssystem, bokningssystem, medlemsdatabaser, mäklarsystem eller produktdatabaser. Att skapa integrationer öppnar upp för nya möjligheter på webbplatsen.

Utbildni­ng, content och testnin­g

När webbplatsen börjar bli färdig är det dags att lägga in innehåll på den nya webbplatsen.

Ibland räcker det med att innehåll från befintlig webbplats flyttas över till den nya eller så krävs det helt nytt innehåll så som nya bilder och texter. Vi erbjuder alltid utbildning för de webbplatser vi skapar, så att ni på er verksamhet ska känna er bekväma med att arbeta med innehåll utan att behöva kontakta oss. I den här fasen görs också en mer ingående testning som både säkerställer att alla funktioner fungerar som de ska samt att designen är rätt. Det säkerställs även att webbplatsen fungerar responsivt (smartphones och surfplattor) och att den fungerar i olika webbläsare.

Livesättning

Äntligen är det dags! Dagen då er nya webbplats går live. Den här dagen kommer ni se er gamla webbplats ersättas av den nya.

Under dagen för livesättning så ser vi bland annat till att serverinstallation och konfigurering går som det ska, registrerar den nya sidstrukturen mot sökmotorer (301:or) och styr en DNS-ompekning. Allt innehåll ska finnas på plats vid det här tillfället och sidan testas av både av oss på Awave och av er. Efter själva livesättningen utför vi ännu en testning för att säkerställa att den nya webbplatsen fungerar som den ska.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy