Att arbeta med fullskärmsvideo

En bild på en stad

Som webbyrå försöker vi alltid att förnya oss och prova nya tekniker. Att använda sig av fullskärmsvideo som ett sätt att göra en sida mer levande är något vi tänkt på länge. Därför blev vi väldigt glada när vår kund Joinville berättade om sin idé att använda video för att marknadsföra vad de gör.

Det viktiga när man använder sig av video på en sida är att det skall fylla en funktion. I det här fallet att presentera vad Joinville gör. Det är något vi gjort genom att använt oss av tre olika videor som vi har klippt ihop. Alla med temat plattform för multikulturell marknadsföring.

För mobila enheter laddar vi så klart en bild istället men för datorer som inte har begränsningar i överföringshastighet och lås på hur mycket bandbredd som får användas under en månad kan man ladda en film som får sidan att kännas mycket mer levande.

Vi hoppas att få göra mer arbeten av detta slag i framtiden och tror på video, förutsatt att det används på rätt sätt och för rätt företag och att det fyller en tydlig funktion.

Se Joinvilles nya sida