Awave besöker Adobe Create Now World Tour 2014

Creative cloud events

Torsdagen den 18 sept höll Adobe sin genomgång av Creative Cloud. Platsen var Grand Hotel i Stockholm och Awaves designteam var naturligtvis på plats. Lokalen var packad med nyfikna människor inom design, videoredigering, trycksaksproduktion och fotografering. Bland föreläsarna fanns Rufus Deuchler, Principal Creative Cloud Evangelist, Jason Levine, Principal Worldwide Evangelist och Michaël Chaize, Senior Creative Cloud Evangelist.

Adobes team hävdar att alla inovationer kommer från idéer av deras egna användare och att de satsat rätt, eftersom 2,3 miljoner användare redan köpt deras nya tjänst. Jag är nog beredd att hålla med om fördelarna med att ha allting i molnet, även om det hölls väldigt tyst om dess svagheter, som exempelvis säkerhetsaspekten.

En av de stora nyheterna var att vi nu kan börja använda surfplattan till att designa saker, även om det bara är en grovt förenklad version av Photoshop. Det ska även bli enklare att skapa 3D grafik i nya Photoshop för att sedan kunna skicka dem direkt till ett tryckeri med 3D-skrivare. En efterlängtad funktion som kommer i nya Creative Cloud är att länka filer från flera program så att exempelvis flera designdokument uppdateras samtidigt utan att behöva öppna dem.

Vi ser nu fram emot att testa produkten på riktigt för att se om vi kan förbättra vårt arbetsätt.