Björklund & Wingqvist

Webbplatsen www.b-w.se presenterar företaget Björklund & Wingqvist, dess verksamhet och produkter. Björklund & Wingqvist är en högaktad aktör inom inredningsbranschen. Björklund & Wingqvist levererar produkter som ”Ger nytt liv i ditt hem”. Dessa ord har varit förebild för formgivning och utveckling av den nya webbplatsen. För besökaren skall webbplatsen ge en inbjudande och trevlig bild av Björklund & Wingqvists olika produkter för hemmet. Målgruppen är i många fall privatpersoner med olika behov. En del söker inspiration, en del söker information och en del vill ta del av den breda produktutbudet. Gemensamt för alla besökare är att de vill känns sig välkomna och omhändertagna.

För att lyckas nå ut med budskapet som Björklund & Wingqvist vill förmedla och samtidigt svara upp till de förväntningar en besökare har består den nya webbplasten av olika komponenter. Det finns bildspel med miljöbilder, dels för att tydligt kommunicera vad Björklund & Wingqvist har för produkter men också för att skapa en ”vill ha” känsla hos besökare.

Produkter presenteras på startsidan med användningsområden men även mer tydligt med fokus på produkten. Kombinationen av detta gör att varje besökare enkelt kan hitta det just det de söker efter. Kommunikation med besökaren är idag en viktigt del på en webbplats, det skapar en känsla av närvaro och ger en trygghet. Webplatsen har nyhetsflöde och en blogg där Björklund & Winqvist berättar om nya produkter och användningsområden. Andra delar som finns implementerade är Facebook och en extern webbshop. Att utbilda sin kund ger trygghet och en bra magkänsla när beslut skall fattas. Detta har Björklund & Wingqvist tagit fasta på genom att ha en hel sektion med tips & råd.

Awave har ansvarat för koncept & idé, design och interaktion samt programmering av www.b-w.se. Webbplatsen bygger på den senaste versionen av publiceringsverktyget Joomla. Webbplatsen har stöd för social media i olika former och har en flexibel motor för presentation av alla produkter.

www.b-w.se