Ehandel.se

En branschtidning och mötesplats för alla som arbetar med eller är intresserade av e-handel.

En multisite för fyra nordiska marknader

När samarbetet med Ehandel inleddes hade de flera olika siter som varken liknande varandra eller tillät deras redaktioner att samarbeta på det sätt de önskade. Att lösa den utmaningen blev den stora frågan i projektet då de är verksamma på hela fyra nordiska marknader med fyra olika språk.

Ehandel ville ha ett stilrent och användarvänligt gränssnitt där olika typer av nyhetsartiklar och leverantörstjänster skulle presenteras tillsammans med effektiva annonsplatser för native ads/sponsrade artiklar. Nyhetsportalen skulle byggas i WordPress och kännas stilren och funktionell med stor möjlighet att anpassa innehållet för respektive marknad utan att förlora upplevelsen av en webbplats och en enhetlig design.

Vår lösning blev att ta fram en ny modern design med ett smidigt användargränssnitt och en flexibel layout där annonsernas utseende och position enkelt kan anpassas. Den nya webbplatsen har tydliga ingångar för e-handlare och leverantörer, målgrupper som hör till de absolut viktigaste för Ehandel.se. Självklart är webbplatsen mobilanpassad och eftersom de har så mycket mobil trafik har stor vikt lagts vid att säkerställa en bra upplevelse på tablet och telefon.

Så behåller vi läsarnas intresse

Då majoriteten av Ehandels läsare kommer direkt till deras artikelsidor lades stor omsorg på att ge artikelsidorna en hög läsbarhet och att det även här var enkelt för Ehandel att arbeta in annonsytor i löptexten. För att besökaren ska stanna kvar längre på siten implementerades en funktion som automatiskt väljer ut och läser in intressanta artiklar när man når artikelns slut. Få så vis kan besökaren fortsätta scrolla och behöver inte klicka för att komma till nytt innehåll.

Förenklar samarbete mellan redaktörer

En helt skräddarsydd hantering av användarrättigheter och roller möjliggör för olika skribentgrupper att endast ha tillgång till specifika artikelkategorier. Detta möjliggör att flera skribenter kan arbeta med webbplatsen samtidigt utan att skapa förvirring eller störa varandras arbete. Samtidigt möjliggör den samlade plattformen att Ehandel smidigt kan dela utvalda artiklar till flera marknader med några enkla knapptryck.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy