Klarahill

Klarahill är resultatet av att ett 40-tal familjedrivna begravningsbyråer runt om i landet valt att gå ihop under samma varumärke. Tillsammans utgör de en femtedel av de auktoriserade begravningsbyråerna i Sverige.

Behov

Målet för Klarahill är att växa på den svenska marknaden, samt skapa en tydlig bolagsidentitet samtidigt som de lokala kontoren behåller sin familjära prägel. De behövde en webbplats som stöttar företagets utveckling och kommunikation samtidigt som den även guidar användarna genom en av livets stora kriser, när en anhörig går bort.

Många av Klarahills kunder vet inte hur man ska agera när en närstående dör och därför finns ett stort behov av innehåll som beskriver hur processen kring en begravning ser ut. Marknadsavdelningen som skapar innehållet är liten och en fråga Klarahill ställde till Awave var om vi kunde hjälp dem att effektivisera arbetet med webbplatsen.

Lösning

Awave har skapat en design som är både användarvänlig, varm och med SEO-optimerat innehåll och struktur.

De lokala kontoren har fått var sin site med egen domän och möjlighet att lyfta fram sina medarbetare och egna identitet. Dessutom har vi skapat en corporate site som tydliggör varumärket Klarahill. Samtliga domäner är ihopkopplade till en s.k. multisite, vilket gör det möjligt att uppdatera innehållet för alla lokala byråer genom en och samma admin.

Resultat

Genom ett gemensamt formspråk för de lokala kontoren har varumärket Klarahill blivit tydligare, samtidigt som den unika identiteten och lokala förankringen bibehålls.

Multisitefunktionen sparar tid och minskar huvudvärken hos marknadsavdelningen när de uppdaterar innehållet. Användare upplever webben som innehållsrik och lättnavigerad.

Sammanfattning

Klarahill önskade en kombination av gemensam identitet och lokal prägel, förpackat i en lättarbetad webbplats. Awave har skapat en modern och lättnavigerad multisite med ett 40-tal domäner som hämtar innehåll från samma databas.

Jag är så glad för det stora engagemang som samtliga i teamet från Awave har visat för projektet!

Anette Strömberg, Marketing Manager

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy