Petrogrand

Webbplatsen www.petrogrand.se presenterar företaget Petrogrand och dess verksamhet. Fokus har varit att utveckla en tydlig, lättnavigerad och informativ hemsida som genom text och många bilder skapar intresse hos allmänhet, press och investerare. Webbplatsens syfte är dels att informera aktieägare om verksamhetens utveckling dels att steg för steg visa hur borrningen av olja fortskrider.

I dagsläget har Petrogrand två olika verksamheter som pågår i Ryssland. För att lyfta fram detta tydligt och för att besökaren enkelt skall kunna nå informationen, finns det direkt på startsidan två puffar. Samtidigt visas även aktiekurser upp rullande. Genom dessa funktioner får aktieägare kontinuerligt relevant information. På startsidan möts besökaren av ett bildspel där Petrogrands verksamhet tydligt framgår genom text och bild, vilket besparar besökaren arbetet att själv leta sig fram till informationen. För att ytterligare ge mervärde till Petrogrands aktieägare, listas senaste pressmeddelanden direkt på startsidan. Besökaren ges även möjligt att starta en prenumeration.

Awave har ansvarat för koncept & idé, design och interaktion samt programmering av http://www.petrogrand.se. Webbplatsen bygger på den senaste versionen av publiceringsverktyget Drupal

www.petrogrand.se