Roks tjejjourer

Roks arbetar mot mäns våld mot kvinnor i Sverige tillsammans med kvinno- och tjejjourer runt om i landet.

Trygghet, stöd och svåra ämnen

Awave är sedan tidigare väl insatta i Roks arbete då vi tidigare har utvecklat och förvaltat webbplatsen Roks.se.

När Roks ville ta fram en ny webbplats för tjejjourerna började arbetat med uppstartsmöten för att hitta rätt i uttryck och tydligt syfte. Roks tjejjourer ska informera om mäns våld och ge stöd till unga tjejer i Sverige. Utmaningen låg i att ta fram en design som tillåter svåra ämnen, och samtidigt stöttar och peppar. I designarbetet framtogs en ny grafisk profil till webbplatsen. Roks tjejjourer blev en lillasyster till Roks.se med ett eget ikon- och bildspråk. Sidan är byggd i Drupal, precis som roks.se för att underlätta administrationen av sidan. Vi skapade även möjligheten att rikta specifika sidor och dess innehåll mot en eller flera åldersgrupper, med syfte att nå ut till unga tjejer i olika åldrar.

Awave har skapat sig stor kunskap inom vårt område, vilket har varit det absolut viktigaste för oss. Awave har även varit kreativa, professionella och haft ett utanför boxen-tänk som har hjälpt oss genom denna process.

Adine, Styrelsemedlem

En samlingsplats för alla Roks tjejjourer

Webbplatsen blev en multisite där Roks tjejjourer är samlade under samma paraply.

Jourerna har möjlighet att skapa sina egna anpassade sidor för att uttrycka sina egna personligheter och egenskaper. Vi skapade även ett intranät där alla jourer kan samlas och utbyta tips, råd och stöd till varandra genom forumet och kunskapsbanken.

En anonym app som hjälper stödsökande tjejer och kvinnor

En anonym app förklädd som en inspirerande dagens citat-app ska hjälpa tjejer och kvinnor att dokumentera när de blir utsatta för våld samt chatta anonymt med Roks tjejjourer.

Appen som är byggd i React native för att passa till iPhone- och Androidtelefoner samt surfplattor. För att appen ska fungera så anonymt som möjligt sparas ingen data lokalt i användarens telefon utan allt lagras endast i appen. Användaren har dock möjlighet att att skicka säkerhetskopior till en hemlig e-postadress eller en vän. Awaves UX och UI-designers har tagit fram en enkel layout som går i linje med Roks tjejjourer hemsida samt enkla och tydliga ingångar för användaren. Precis som på hemsidan ska användaren snabbt kunna lämna appen oavsett var användaren befinner sig genom en ”lämna sidan”-knapp.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy