Sveriges Åkeriföretag

Sveriges Åkeriföretag är en organisation som samarbetar med åkerinäringens branschorganisationer.

Två lösningar i en

Vi fick i uppdrag att digitalisera Sveriges Åkeriföretags webbplats och produkten Svensk Åkeritidning – allt under samma tak.

Utmaningen i det här projektet var att förena befintliga medlemmars intressen med de digitala tjänsterna som de nyttjar. En viktig del låg i att alla medlemmar, oavsett behov eller förutsättningar, skulle få en upplevelse som berikar deras medlemskap – vare sig det gäller schyssta spellistor eller juridiskt stöd.

För att lösa detta har Awave gjort ett omfattande strukturarbete där användarvänlighet och informationstillgänglighet har varit högsta prioritet. Det omfattande innehållet har omorganiserats och webbplatsen har fått en nytänkande navigering och sökfunktionalitet som gör innehållet lättillgängligt för användaren. Tydliga ytor för konvertering har skapats för att nå ut till och attrahera nya medlemmar.

Delpublikation av artiklar och sidor lockar besökare

Samtidigt som Åkeriföretagens primära tjänst är medlemskap för åkerinäringen så har Åkeritidningen en kommersiell del som består av redaktionella artiklar, tidningsutgivning och prenumerationer. Funktionalitet för att delpublicera artiklar och tjänstesidor byggdes in, där endast inloggade medlemmar kan läsa dem i sin helhet. Genom att lägga upp artiklarna på detta sätt kan Åkeri få en viss exponering mot Google som lockar besökare för att sedan driva dem vidare mot medlemskap. Genom detta har en synergi mellan webbplatsens två delar skapats då de kan dra nytta av varandras innehåll för att generera trafik.

Under motorhuven

Webbplatsen är utvecklad i Drupal med flertalet standardmoduler samt några specifikt utvecklade moduler för bokning, specialfunktioner och för det integrerade intränat som används av Sveriges Åkeriföretags medarbetare.

Dessutom finns en kraftfull medlems- och bokningsmotor som är integrerad med Sveriges Åkeriföretags medlemssystem. I medlemssystemet hanterar Sveriges Åkeriföretag alla medlemmar och bokningsbara aktiviteter såsom utbildningar. Genom att logga in kan medlemmarna ta del av exklusivt material reserverat för medlemmar och göra justeringar i sina användaruppgifter. Företagsadministatörer kan dessutom logga in för redigera bolagsinformation samt för att få en överblick av vilka kurser deras anställda är inbokade på.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy