Trippa

Färdbeskrivningar och guidning till sevärdheter. Kortare utflykter samt halv- och heldagsturer.Det mesta är gratis! Så kan man bäst beskriva den nya tjänsten http://www.trippa.se som nyligen lanserats.

Awave utvecklar webbplats åt Trippa i Drupal. www.trippa.se är en webbplats som innehåller utflyktstips och guider för besökare som vill upptäcka Stockholm och dess närområden. Webbplatsen skiljer sig på många sätt från andra liknade webbplatser genom att det finns en lokal förankning och tjänsten är till stor del anpassad för den redan bosatta Stockholmaren.

Tjänsten är till för den som antingen vill göra en heldagsutflykt men likaväl för den besökare som vill ha tips på utflykter som inte kräver en hel dag i anspråk. Utflykter är indelade i kategorier där första valet alltid handlar om hur man vill transportera sig. Det går utmärkt att hitta utflykter för den som vill promenera, den som vill åka kollektivt, den som vill ta en bil eller båttur. I nästa steg tillåts besökaren att begränsa sina val, vare sig det är en promenad i innerstan eller eller en biltur på landet. Slott, måltid, bruksorter, skärgården, gårdar, äventyr m.fl. är exempel på kategorier som besökaren kan välja mellan.

Varje utflykt består av ett eller flera stopp. Ett stopp kan utgöra huvudsyftet med utflykten men kan likaväl vara en sevärdhet eller en trevlig rastplats. Det finns gott om läsvärd information och bilder om varje utflykt. Samtidigt kan man se vilka betyg andra besökare har gett utflykten. Det går att spara utflykter och göra sin egna favoritlista och få med den i den app som även blir tillgänglig inom kort.

Webbplatsen är programmerad i Drupal av webbyrån Awave och har en kraftfull motor för att hantera alla stopp och utflykter. Drupals standardmoduler används för användarhantering med inloggning och registrering. Automatiska utritningar på kartor via Google Maps och integration med SL:s reseplanerare.

Awave har ansvarat för hela utvecklingen av webbplatsen http://www.trippa.se i Drupal. Awave har utvecklat de integrationer som finns med Google Maps och SL:s reseplanerare. Administratören av webbplatsen kan hantera 95 % av allt innehåll utan att en programmerare behöver anlitas. Drupal är ett av de snabbast växande publiceringsverktygen som finns på marknaden och bygger på öppen källkod. Webbplatsen innehåller många av de olika moduler som finns för Drupal, bland annat moduler för filhantering, innehållshantering, automatiserade listor, sökfunktionalitet, rollhantering och många fler.

www.trippa.se