WWF Pandaplanet

Awaves uppdrag var att programmera en Community plattform i Drupal för barn mellan 8 – 13 år. Syftet var att skapa ett Community där barn kan prata om allt som har med djur och natur att göra. Samtidigt på ett roligt och lättsamt sätt öka kunskap och förståelse för WWFs arbete i världen.

Koncept, wireframes och design av webbplatsen har tagit fram i samarbete med WWF och Projector. Fokus lades på ”vad tycker barn det är roligt att göra på nätet och hur ska det visualiseras så det tilltalar barn?”. När väl idéer och koncept blivit till flöden och struktur testades olika navigeringsmetoder mot användargrupper. Testerna resulterade i att utforma startsidan till en kavalkad av bilder och film på djur och natur, detta för att locka målgruppens intresse och på ett naturligt sätt konvertera besökarna till medlemmar.

Awave har ansvarat för den grafiska designen av spel och all programmering. Utvecklingsmiljö i Drupal 7, Webbplatsen har stöd för video och har en chatfunktion mellan medlemmar som använder sig av node.js.

www.pandaplanet.se