Xspray Pharma

Ett modernt läkemedelsbolag med sikte på bättre och säkrare läkemedel med en unik egenutvecklad teknologi.

Xsprays logga. Xpray utvecklar läkemedel

xspray_imac_pp

En börsmässig hemsida

Som börsnoterat bolag fanns det hårda krav på Xspray Pharmas hemsida. Bolagsinformation så väl som finansiell information måste finnas lättillgängligt för investerare.

Xspray Pharmas nya webbplats formgavs med ett övergripande fokus på denna nyckelinformation. Eftersom den primära målgruppen är nuvarande investerare och potentiella investerare lyftes aktieinformation och pressmeddelanden fram direkt på startsidan medan mer detaljerad information under den specialutformade investerarmenyn tillåter den nyfikne att göra en djupdykning i detaljerna. Data som t.ex. aktiekurs och pressmeddelande är hämtat från tredje part och uppdateras automatiskt genom en integration.

En läkare med blåa handskar

Hårda fakta i en färgglad förpackning

Hur paketerar man stora mängder statistik och fakta på ett sätt som blir attraktivt och enkelt och ta till sig?

Xspray Pharmas position som ett läkemedelsföretag i framkant skulle givetvis speglas på deras webbplats genom en modern och okonventionell designlösning. Den luftiga designen skapar andrum mellan hårda siffror och fakta medan de mjuka asymmetriska elementen skapar intresse och lockar besökaren vidare. De vibrerande energirika färgerna matchades med sobra bilder från forskningsverksamheten och en avskalad typografi. För att sidan skulle få en riktigt krispig känsla användes vektorbaserade bildelement som behåller skärpan oavsett hur stor skärm användaren har.