EPiServer CMS Schemalagda jobb

En viktigt del i en webbplats eller applikation är att hantera schemalagda jobb.

Vi på Awave har skapat schemalagda jobb åt våra kunder som sköter allt från e-postutskick för prenumeranter och intern statistikdata till intergrering mot externa api:er och cachehantering. Vi vill ge en eloge till EPiServer, då de har et väldigt gediget och lätthanterat gränssnitt för att hantera schemalagda jobb.

Schemalagda jobb är en tjänst som inkluderas vid en installation av EPiServer CMS och tillåter administratören att köra dem manuellt eller ställa in intervall från antal gånger i sekunden, minuten, timmen, dagen eller månaden som jobbet ska köras.

Vid en standardinstallation av EPiServer CMS finns ett antal fördefinerade schemalagda jobb tillgängliga. Exempelvis länkvalidering (se till att det inte finns döda länkar på webbplatsen som ger sämre exponering på Google) , prenumeration och borttagning av orelaterade innehållstillgångar. Borttagning av orelaterade innehållstillgångar innebär att jobbet tar bort noder i artikelträdet där media i noderna är borttagna.  Detta jobb är aktiverad vid en standard installation av EPiServer CMS och inställd att köras en gång i veckan.

Det är möjligt att skapa egna schemalagda jobb som administratören enkelt kan köra eller tidsinställa under fliken admin och noden schemalagda jobb i EPiServer CMS admin. EPiServer CMS gör schemalagda jobb enkla och tydliga. Utöver att köra eller ställa in intervall för det schemalagda jobbet finns även möjligheten att visa en lista över resultat från när det schemalagda jobbet utförts. Fliken historik listar datum, status och meddelande. Utvecklaren kan bestämma vilket meddelande som ska visas förutsatt att det schemalagda jobbet gick att köra.

Har du frågor kring schemalagda jobb och hur det skulle kunna förenkla processer i din organisation så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till.