Några ord från vår nya stjärna Nicole

2015 har hittills varit ett fantastiskt år och jag är glad över att ha börjat jobba på Awave som digital designer. Eftersom året börjar närma sig sitt slut tänkte jag lista mina topp 3 trender inom grafisk design för detta år.  

1. Parallax scrolling
Parallax scrolling är när bakgrundsbilden rör sig långsammare än förgrundsbilden och på så vis skapas en 3-dimensionell effekt. Det är en teknik som funnits sedan 40-talet men på den senaste tiden har den blivit väldigt populär inom webbvärlden. Jag tycker om att använda mig av parallax scrolling för det väcker användarens intresse och kan få en webbplats att sticka ut ännu mer. 

2. Platt design
Platt design är inte nytt för i år, men det har i princip tagit över webben. Istället för att använda sig utav massiva skuggor och olika texturer används solida färger som kan kombineras med snygga typsnitt och luftiga utrymmen. Färgerna väljs ut noggrant och kan därför ofta väcka liv i hemsidan. Mottot ”less is more” passar utmärkt när man pratar om platt design och det är därför jag tycker om den så mycket. 

3. Fokus på typografi
Varje år blir utbudet större och mer nyanserat inom typografin. Jag tycker att det är kul att mixa och matcha t.e.x kan en handskriven font se snygg ut i kombination med en fet font. Om man dessutom lägger typsnitten ovanpå en färgglad fullskärmsbild kan det ge ett extra snyggt intryck. 

Designvärlden är som bekant framåtsträvande och innovativ, som ständigt erbjuder nya tekniker och intryck. Ska bli spännande att se vad 2016 har att erbjuda!