När är det dags att uppdatera hemsidan?

Someone writing a post in cms wordpress

Med jämna mellanrum släpper WordPress, Drupal och deras tillhörande plugins och moduler nya säkerhetsuppdateringar för sitt CMS. Vi på Awave har tagit fram ett verktyg som meddelar oss när dessa uppdateringar inkommit, så att vi lätt kan vara snabba på bollen att genomföra dem. Att uppdatera är en fråga om säkerhet för webbplatsen och rekommenderas därför att utföras.

Eftersom WordPress och Drupal är open source (vilket gör dem till flexibla) kan vem som helst kika på källkoden, vilket i sin tur innebär att leta reda på säkerhetshål och utnyttja dem. Bra pluggtillverkare täpper till såna hål så snabbt så möjligt, så därför är det väldigt viktigt att applicera alla uppdateringar så fort de blir tillgängliga.

Vid genomförande av uppdatering är det inte bara att trycka på en knapp för att allt ska vara frid och fröjd. Vi uppdaterar först lokalt och sedan i demo/stagemiljön för att testa så att allt fungerar på både fram och baksida innan vi uppdaterar på livesidan. Det har hänt att våra kunder varit snabba att uppdatera själva och sedan upptäckt att kodsnuttar som inte ska vara där smugit sig fram på sidan, eller att en funktion slutat att fungera. Även då finns vi självklart till hands för att stötta upp, men för att undvika oönskade händelser hjälper vi gärna till från start till slut.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig! ☀️