Ny webbplats lanserad

Elverkets nya hemsida

Elverket förser svenska kunder med el och står även för en större del av Vallentunas Elnät. Deras vision är att vara en positiv kraft och bidra till en mer hållbar framtid. Elverkets motto som också skulle återspeglas på den nya webbplatsen är ”proffsigt, enkelt och hållbart”.

Awaves uppdrag var främst att förenkla flödet för nya och befintliga kunder att teckna elavtal. Det gjorde vi genom att prioritera och begränsa antalet val för användaren samt presentera elavtalet på ett tydligare sätt än tidigare. Vi har även arbetat med att förenkla den interna processen för kundtjänst vid teckning av elavtal. 

För befintliga kunder lades fokus på att göra tydligare ingångar till driftinformation, flytt- och fakturafrågor. 

En annan viktig del i projektet har varit att lyfta fram solceller som en miljövänlig energikälla i framtiden. Detta gjordes både genom att informera om dess fördelar samt skapa skapa en solcellskalkyl för beräkning och beställning av solceller. Solcellskalkylen skulle vara unik på marknaden och erbjuda användaren en möjlighet att räkna ut sin kostnad för en komplett solcellsinstallation direkt på webben. 

Den lokala förankringen till Vallentuna är viktig för Elverket och därför hjälpte Awave till med fotografering av miljöbilder, referenskunder och medarbetare till webbplatsen.

Webbplatsen är utvecklad i WordPress CMS, Awave har ansvarat för all design, programmering samt projektledning.

www.elverket.se