Praktik under speciella omständigheter

Praktikant på Awave.

Mitt namn är Svante och jag praktiserar sedan 3 veckor tillbaka på Awave. Jag är 24 år gammal och har tidigare främst jobbat inom försäljning. I somras bestämde jag mig för att börja studera. Jag ville använda och kombinera mina tidigare erfarenheter som säljare med studier vilket gjorde att digital marknadsföring föll sig som ett naturligt val.

Efter att ha studerat på Medieinstitut i 6 månader var det dags att gå på min första praktikperiod. Det var full fart direkt på Awave, vilket var fantastiskt roligt. Då jag studerar digital marknadsföring är planen främst att jag ska lära mig och hjälpa till inom främst SEO och SEM. För att göra en “kompetenscheck” fick jag som första uppdrag att analysera Awaves egna hemsida, vilket var en stor utmaning.

Mina uppgifter blev allt mer skarpa och det gick snabbt över till att hantera riktiga kundcase. Både genom att observera, ta in information till att komma med egna inputs utifrån den kompetens jag besitter. Ett bra samarbete har gjort att jag känner mig varmt välkomnad och som en del av teamet.

Sedan förra veckan jobbar majoriteten av kontoret hemma, vilket inte bara är speciellt för mig utan för samtliga. Som tur är så är tekniken på plats vilket underlättar arbetet även hemifrån. Att få arbeta hemifrån är nytt för mig och har varit en rolig utmaning. Förhoppningsvis är det som jag inte vill nämna vid namn (samma namn som en berömd mexikansk öl) snart över. Inte bara för att jag vill tillbaka till den fartfyllda vardagen på Awave, utan för att alla ska få återgå till sin vardag och må bra. För en sak är säker, vi kommer rida ut den här stökiga stormen.