Off page SEO

SEO sker inte bara genom arbete på själva webbplatsen utan även från andra domäner. Off-page SEO handlar om att hitta extern kraft för att hjälpa den organiska rankingen. Detta görs bland annat genom att skicka trovärdighet från andra webbplatser till ens egna webbplats.

Kontakta mig

Länkstrategier

Vi hjälper våra kunder med länkstrategier för att öka möjligheten att nå högre organiska positioner.

Inkommande länkar har ett stort inflytande på din webbplats organiska ranking på Google och hos andra sökmotorer. Om du vill förbättra din sökmotoroptimering är länkbyggande något du bör ta på högsta allvar.

Backlinks och externa länkar

En av de viktigaste delarna inom sökmotoroptimering är att ha en tydlig och bra länkstrategi.

En länk från en annan webbplats kan räknas som en röst hos sökmotorerna. Med andra ord är det viktigt att hitta kvalitativa länkar. Googles syn på länkar ändras och utvecklas ständigt vilket gör det otroligt viktigt att vara medveten om fördelarna och riskerna som finns med ens länkarbete. Förr i tiden gick resonemanget: Ju fler länkar, desto bättre. Idag handlar det snarare om relevans och kontinuitet.

Off page & sociala medier

Off-page SEO inkluderar alla aktiviteter som sker på andra webbplatser än din.

Detta kan handla om länkar och omnämnanden från andra webbsidor, eller marknadsföring i sociala medier som exempelvis facebook eller instagram. Det brukar förknippas med olika former av samarbeten med mindre eller mer kända inlfuencers.

Off-page eller On-page SEO

Precis som rubriken lyder så är både Off-page och On-page SEO två viktiga delar av er sökmotoroptimering

Det finns olika tillfällen där vi implementerar de olika strategierna på olika sätt. Exempelvis, om du har en större site och ett större varumärke, är det vanligt att off-page arbetet redan är på plats då det har växt fram organiskt. I dessa lägen blir on-page arbetet viktigare, vilket du kan läsa mer om här. Vi på Awave gör alltid en behovsanalys så du som kund kan få bästa organiska resultat.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy