Webbdesign

På en kvalitativ webbplats går webbdesign, form och funktion hand i hand. Vårt erfarna designteam skapar intuitiva lösningar som förbättrar er konverteringsgrad och stärker ert varumärke.

Kontakta mig

Från idé och koncept till färdig webbplats

På Awave låter vi kundens önskemål och verksamhetskunskap samverka med digitala designerns kreativitet och tekniska kompetens.

Vårt team arbetar enligt en noga planerad designprocess baserad på tät återkoppling mellan designer och kund. Utifrån era behov tar våra designers fram visuellt attraktiva lösningar med fokus på användarvänlighet och ökad affärsnytta. Frågar du våra designers så är ingen detalj för liten att lämnas åt slumpen!

Visste du att rätt knappfärg kan öka en webbplats konverteringsgrad dramatiskt?

Idé och konce­pt

I den här inledande fasen defineras själva målbilden för projektet. Genom att utgå från kundens varumärke, affärsmål och förutsättningar kommer vi tillsammans fram till ett koncept som ska generera mätbar nytta för kunden.

Varje projekt inleds med ett möte där designern har chansen att ställa frågor till kunden gällande önskemål, utmaningar med nuvarande lösning och hur deras varumärke skall presenteras. Här går man även igenom eventuella förstudier som gjorts. Utifrån den samlade informationen tar vi fram lösningsförslag och övergripande koncept.

UX Design / Intera­ktion

UX design, interaktionsdesign och användarcentrerad design – kärt barn har många namn. Kärnan i dem alla är att skapa intuitiva gränssnitt där användaren hittar rätt.

Det finns otroligt mycket forskning och statistik om hur folk beter sig på webben. Med det i ryggen analyserar vi er webbplats och tar fram en strategi för layout och struktur med syfte att göra livet enklare för era besökare. Vi kikar även extra noga på de flöden och konverteringar som ska finnas och hur de bör utformas för att fungera på bästa sätt. När man arbetar med UX-lösningar skapar man oftast så kallade wireframes (enkla avskalade layoutskisser) som man i sin tur kan använda för att göra användartester.

UI Design / Grafis­k form

När själva strukturen är på plats är det dags att andas in liv i lösningen. Det är nu en digital designer sätter färg och form på siten för att få in kundens grafiska profil och trimma in detaljerna.

Men grafisk form är bra mycket mer än bara färger och typsnitt. Varje detalj spelar roll eftersom de tillsammans utgör den visuella hierarki på siten som hjälper användaren avgöra vad som är viktigt. Det viktiga är att förstärka de vägar som stakats ut under UX-arbetet och förmedla kundens personlighet.

Prese­ntatio­n av digital design

Vi tycker om att stämma av löpande med våra kunder för att de alltid ska känna sig delaktiga och kunna vara med och forma arbetet längs vägen.

I majoriteten av våra projekt bokar regelbundna designavstämningar för digital design där vi vid varje avstämning behandlar en ny milstolpe. Eftersom vi arbetar mot kunder i alla delar av Sverige och världen använder vi oss av smarta digitala verktyg för att enkelt både kunna visa upp både design och diskutera kring detaljlösningar. När kunden slutligen gett grönt ljus på all design kan vi äntligen starta utvecklingsfasen.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy