Cachning i WordPress del 1 – W3 Total Cache

W3 logotyp

I och med att publiceringsverktyg idag kräver allt mer ökar nödvändigheten att ha en bra cachelösning. Till WordPress finns en mängd sådana. Vår favorit är utan tvekan W3 Total Cache. W3 Total Cache har kommit att bli lite av en standard för större wordpressidor. Tillägget har funktionalitet för allt ifrån sidcachning till browser cachning och minifiering av html, javascript och css.

Vad är då viktigt att tänka på. Framförallt sidcachning och browser cachning. Det första kan enkelt aktiveras medan det andra kräver att lite moduler i apache är aktiverade. Har man lagt in sin css och sitt javascript genom hooks i functions-filen kan man även aktivera minifiering av cssen och javascripten och få ihop dessa till en och samma fil vilket minskar antalet förfrågningar markant.

Förutom detta har W3 Total Cache även stöd för att sprida ut innehåll, script och kod på olika CDN via någon av de samarbetsföretag som W3 Total Cache samarbetar med. Detta kan vara värt att använda sig av om man till exempel har många besökare från olika länder.