Teknisk SEO

Teknisk SEO är den del av sökmotoroptimering som gör så att er webbplats ska uppfylla de tekniska krav som Google och andra sökmotorer har. Som fullservicebyrå arbetar Awave med alla delar inom teknisk sökmotoroptimering med allt från analys till fullständig implementering.

Kontakta mig

Teknisk SEO – Därför är det viktigt

Teknisk sökmotoroptimering är en av tre delar som alltid måste finnas på plats för ett lyckat SEO-arbete.

Det finns många olika content strategier som är är enkla att förstå och att ta till sig. Teknisk SEO är den mer komplexa delen då det ofta krävs utveckling för att lösa de problem som finns. Som fullservicebyrå är det viktigt för oss att skapa webbplatser där den tekniska aspekten av en webbplats är korrekt implementerad.

en laptop

Problem som kan lösas med hjälp av teknisk SEO

  • Långsamma webbsidor
  • Brutna länkar
  • Sidor med överflödig kod
  • Dåligt mobilanpassade sidor
  • Svårtolkat innehåll
  • Sidor som saknar viktiga metataggar

Core Web Vitals

Core Web Vitals är ett mätinstrument från Google som bedömer hur en användare upplever varje sida på en webbplats.

Det Google främst tittar på är tre faktorer som skapar en bra användarupplevelse. Sidans laddningstid, interaktionsmöjlighet samt visuell stabilitet. Vi rekommenderar alltid en teknisk SEO check genom Core Web Vitals standardisering för att ha de bästa förutsättningarna för ett fortsatt lyckat on page-arbete.

Responsiv webbplats

Alla webbplatser som Awave skapar är responsiva, vilket är bra både från Googles och besökarens perspektiv.

När Google spindlar olika webbplatser är det alltid mobilvyn som prioriteras över den gamla klassiska desktopvyn, något som brukar kallas för Mobile first. I många fall använder sig majoriteten av en webbplats besökare av en mobil enhet vilket gör det extra viktigt att siten är responsiv och mobilanpassad.

Analys och uppföljning

Oavsett om webbyrån skapar en helt ny webbplats eller arbetar med en befintlig webbplats så gör vi alltid en behovsanalys.

I en webbutvecklingsprocess är det viktigt att webbplatsen är komplett redo för fortsatt optimering. Vi vill alltid ge våra kunder de absolut bästa förutsättningarna för ett lyckat SEO arbete. Utöver de tekniska implementeringarna gör vi därför alltid en behovsanalys och en uppföljningsrapport som våra kunder får ta del av.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy