UI design 2021

Bild med text "UI design 2021"

Vi ser tillbaka på pandemins år 2020 och de designtrender som genomsyrat året! Vissa av trenderna komma hänga med ett bra tag till medan annat byts ut mot nytt. Under 2020 har vi sett mycket små rörliga animationer, starka lekfulla färger, skuggningar bakom objekt och asymmetriska designer. Så hur kommer 2021 att se ut?

Som konsekvens av ett år präglat av Corona pandemin spås det att färgpaletterna i designen framöver kommer bestå av mer dämpade och naturliga färger vilket symboliserar hälsa och välmående. Som ett komplement till de lugna färgerna kommer vi även att se många geometriska former träda fram.

Ett annat komplement till de nedtonade färgerna kommer vara en typografi som sticker ut mer och tar plats. Typografin kommer att vara mer lekfull och även seriffer kommer användas allt mer. Seriffer är en av de äldsta teckensnitts-stilarna och ses ofta som klassiska, eleganta och trovärdiga. För många väcker det även en nostalgisk känsla och signalerar trygghet.

”Glassmorphism” kommer vara den stora nyheten och en riktig uppstickare 2021, men vad är det egentligen? För att skapa glassmorphism används en effekt som kallas för ”background blur” vilket skapar en ”se-genom-glas-känsla” i designen.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med design av er hemsida? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med nästa steg.

Smart kalender-app som visar Glassmorphism

Bildkälla: Smart kalender app gjort av Ghani Pradita