Umbraco eller annat CMS – Hur ska du tänka?

Umbraco som CMS

Vid valet av CMS krävs det en förståelse kring vad man vill åstadkomma med sin hemsida. Det finns många varianter på marknaden och det kan kännas som ett svårt val. Vi tänkte gå genom fördelarna med ett av marknadens mest populära CMS.

Umbraco är ett open-source CMS som bygger på .NET från Microsoft. Umbraco har funnits i över 20 år och används i dag av allt fler webbplatser. I takt med löpande utveckling garanteras säkerheten genom modern och kompatibel kod, då över tiotusentals utvecklare är med och kodar i detta open-source CMS, som är helt fritt från licensavgifter och andra kostnader. Genom att välja Umbraco kan er verksamhet få en helhetslösning som är modern, flexibel och anpassad till framtiden. Det krävs inte mycket arbete för underhåll och löpande förvaltning. Däremot kan det i början vara en utmaning i att få till det man önskar att ha på den nya webben men det är också därför vi finns här.

Fördelar med att välja Umbraco:

  • Gratis att använda.
  • Ett riktigt CMS.
  • Säkert och användarvänligt.
  • Bygger på .NET framework
  • Kan användas för olika ändamål.

Umbraco eller ett annat CMS?

Umbraco kan användas av både större webbplatser, som är i behov av att integrera olika delsystem, främst från Microsoft, men också för enklare webbplatser. Allt beror på önskemål och behov.

När det gäller att ställa Umbraco mot andra CMS finns det många likvärdiga alternativ men det är främst behovet som styr. Det kan även vara bra att känna till att just Umbraco är ett av marknadens bättre CMS som är anpassade för sökmotorer och som hjälper er i SEO-arbetet. Detta beror på att Umbraco publicerar en mindre mängd kod på webbsidan och detta gör webbplatsen snabbare och enklare, både för användarna men också sökmotorer. För att förstå hur en Umbraco site kan se ut så hittar du här en av våra kunders hemsida byggd i Umbraco, Verahill som jobbar med allt från vårdnadstvister till bodelningar.

Vi på Awave är Umbraco Gold Partner. En kvalifikation som kräver många års arbete och endast ges till experter inom Umbraco. Där av kan vi hjälpa dig på vägen vid frågeställningar i valet och kvalet kring ditt CMS. Kontakta oss för att höra mer!