Våldet har ingen åldersgräns

Mobiler som visar upp Roks tjejjourer med ett lila filter ovanpå

När Roks ville göra en ny site som riktar sig till unga tjejer pratade vi om att ta fram en lillasyster-site till Roks. Rokstjejjourer.se står på två ben, ett för att informera om mäns våld mot tjejer och ett för att stötta genom chatten. Samtidigt som webbsidan utvecklades byggdes även en app där stödsökanden kan chatta med tjejjourer och dokumentera händelser.  

En förstudie gjordes tillsammans med Roks där vi diskuterade hur vi får fram syftet med siten och når ut till unga tjejer i hela Sverige. Vi på Awave tog fram en grafisk profil för Roks tjejjourer, medan arbetet med att ta fram illustrationer, texter och bilder togs fram av en mycket engagerad jourrörelse. Som Roks uttryckte sig så har vi tillsammans byggt ”Världens finaste hemsida”. 

Rokstjejjourer.se är byggd i Drupal med en global extern site och tjejjourernas egna sidor under det paraplyet. Integrerat på sidan finns externt chattverktyg, med rum för varje jour. Intranätet är för tjejjourerna där de kan samverka.  Efter att webbplatsen och appen lanserades så fortsätter samarbetet mellan Roks och Awave.

Appen Sofie ger peppiga, inspirerande och kärleksfulla citat varje dag. Bakom citatsidan döljer sig en dokumentationsdel där det går att föra dagbok om vad som hänt under dagen och det finns även möjlighet att chatta med tjejjourer. Sofie är bygd i React Native och finns tillgänglig i App Store och Google Play. Behöver du stöd av tjejjourerna, eller vill läsa mer? Besök rokstjejjourer.se eller ladda ner appen Sofie i Appstore eller Google play.