Awave är Vinnare i Publishingpriset 2020!

En ipad och en mobiltelefon

Vi kan stolt meddela att vårt bidrag i Publishingpriset ”Alltid rätt julklapp” vunnit i sin kategori ”Webb 2020 – kampanjsiter” med motiveringen: ”För en briljant idé, utmärkt presentation och ett härligt innehåll.

Vi började arbetet med Filmstadens julkampanj tidigt under hösten 2019 då Filmstadens reklambyrå skapade några bilder. Vårt uppdrag blev att skapa en användarvänlig och interaktiv kampanjwebb som hyllade gamla julklappar. Vi skapade en konverteringsoptimerad och mobilvänlig design, samtidigt som besökarens köpresa var ett delmål i den effektkartläggning som gjordes.

En annat delmål var att skapa interaktivitet, för att skapa måluppfyllelse förädlade vi konceptet ”gamification” och skapade ett galleri där alla besökare som tog del av kampanjen kunde rösta och ladda upp egna bilder på gamla julklappar, priset för vinnare är ett biopresentkort.  

 Awave tog fram en modern UI design  som grundades i Filmstadens grafiska profil och gjorde ett UX arbete för att få ett så bra flöde som möjligt för användarna. Kampanjsidan byggdes sedan i WordPress  för att Filmstaden enkelt skulle kunna administrera tävlingen och de olika kampanjbilderna.