Praktik under en pågående pandemi

kvinna sitter framför en laptop och arbetar, bilden innehåller även texten "Praktik under en pågående pandemi

Hej,  jag tänkte dela med mig av mina upplevelser som praktikant inom UX-design i en minst sagt speciell tid. Jag började på Awave i augusti och är nu snart klar med min tre månaders praktik. 

Att påbörja en praktikplats i en pandemi innebär i princip heltidsarbete på distans vilket absolut var en skrämmande tanke från början. Hur skulle man känna en tillhörighet utan att träffa folk? Det visade sig väldigt fort att det inte skulle vara några problem alls då jag möttes av väldigt tillmötesgående kollegor. De första dagarna var jag på kontoret för att få chansen att hälsa på alla, sedan övergick det mer och mer till distansarbete via Teams.  

Att lära känna varandra och jobba tillsammans genom Teams har fungerat oväntat bra och distansarbetet har inte bara inneburit att lära känna kollegorna utan också några av deras husdjur. Det livar alltid upp lite extra med en hund som harmoniskt snarkar sig igenom ett team-möte eller en katt som gör allt för att dra uppmärksamheten till sig. 

När jag började på Awave kastades jag direkt in i arbete och har fått arbeta brett inom design. Genom bra handledning och hjälp från kollegor har jag under en kort period jobbat med väldigt varierande arbetsuppgifter, jag har lärt mig massor och har fått mer och mer ansvar.  

Även om det har fungerat väldigt bra att jobba hemifrån (speciellt för de lurviga vännerna) hoppas jag såklart att allt snart går tillbaka till det normala. För även om det faktiskt fungerar över förväntan med distansarbete finns det inget som kan ersätta mänsklig kontakt med trevliga och kreativa människor. Något som inte minst bevisades under en efterlängtad och mycket trevlig AW för drygt en månad sedan.