Ehandel med WordPress – Woocommerce

Woo commereces logotyp

WordPress startade ursprungligen som en bloggplattform där fokus var på att just göra en så bra bloggplattform som möjligt. Detta är fortfarande sant för wordpresskärna. Där du får väldigt mycket med när du installerar andra cms som Drupal eller Joomla får du med wordpress fortfarande endast en ren bloggplattform. Det man istället får göra är att installera olika tillägg som bygger ut denna plattform med just den funktionalitet man vill ha. Vill man ha ett socialt nätverk installerar man BuddyPress, vill man ha ett forum BBPress och vill man ha ehandel så installerar man woocommerce.

Att komma igång med Woocommerce är enkelt. Man kan installera woocommerce på vilken wordpressite som helst och plugins för de störa kort- och fakturabetalningarna finns att ladda ner. Stödet är alltså väl utbyggt för de betalsätt man kan vilja installera på sin shop.

Man kan behöva göra lite förändringar i sitt tema men i allmänhet brukar det inte vara många anpassningar som behöver göras när man installerat woocommerce. Med i woocommerce finns stöd för bland annat varianthantering, produkthantering, orderhantering, rabattkoder och kassan är av typen snabbkassa som via en mängd hooks kan anpassas till de fält som man behöver till sin webshop.

Det finns till och med integreringar med en mängd svenska affärssystem att köpa eller ladda ner till sin webshop.

Vi på Awave är mycket förtjusta i framförallt enkelheten att sätta upp en webshop via woocommerce och de utvecklingsapier som finns för att bygga ut det samt alla de tillägg och integrering som finns tillgängliga för plattformen och rekommenderar alla webbsidor som kör wordpress och vill bedriva ehandel att satsa på woocommerce som tillägg.