Webbdesign program – Vad behöver man egentligen?

Webbdesign program du borde använda dig av

I vårt dagliga arbete använder vi flera program för att bygga gränssnitt och webbdesign. Vissa program är perfekta för redigering av rastergrafik, andra är bäst för vektorgrafik. Sen har vi kanske de viktigaste, dem som är mer fokuserade på att bygga gränssnitt och att skapa designsystem. Jag kommer att berätta kort om dem i det här inlägget.

Figma – Förmodligen den bästa lösningen för att bygga gränssnitt och klickbara komponenter. Design och komponenter finns på ett och samma ställe, så det är superlätt att hantera. Du kan arbeta direkt från din webbläsare och du behöver inte installera en skrivbordsapp. Det möjliggör det att arbeta i ett team på ett projekt samtidigt. Det finns också alternativ att dela en design med kunder och att leverera design till utvecklare. Det är även lätt att arbeta med komponenter och att skapa komplicerade designsystem.

Adobe Photoshop – Det bästa verktyget för att redigera rastergrafik, för att göra färgkorrigering för bilder och illustrationer.

Adobe Illustrator – Ett verktyg för att arbete med vektorgrafik. Lätt att skapa och redigera SVG-ikoner och illustrationer. Vi använder även Adobe Illustrator för att skapa och förbereda mallar för utskrift.

Det här är de vanligaste programmen som vi använder på Awave för att skapa en design. Det finns också flera onlinetjänster som vi använder då och då, men detta är ett ämne för nästa blogginlägg.

Behöver du hjälp med webbdesign? Tveka inte att kontakta oss!