React – Javascript bibliotek

React är ett populärt och kraftfullt open-source gränssnittsbibliotek skrivet i JavaScript. React har skapats och gjorts tillgängligt på marknaden av Facebook och används av stora företag som vill ligga i framkant vad gäller moderna webblösningar såsom Tesla, Apple, PayPal, Uber, Instagram och Airbnb.

react logo
Kontakta mig

Hur fungerar React?

React används för att utveckla webbplatser och appar och ger friheten att arbeta på enskilda komponenter istället för en hel webbapp, vilket i sin tur hjälper dem att ge bästa möjliga renderingsprestanda. React går även att använda i kombination med CMS såsom WordPress, Drupal eller Umbraco där React kan vara en del i att skapa en optimal front-end. Med sin extra flexibilitet och enkelhet anses React som en del utav framtiden för webbutveckling.

När ska man välja React för utveckling?

React är ett bra val när man vill skapa webbplatser och appar som ligger i framkant vad gäller UX/UI design, snabb laddningstid och ökad konvertering. Genom det stora öppna biblioteket har React utvecklare alltid den senaste tekniken till förfogande att implementera på webbplatsen. React Native används för att ta fram mobilappar. Att ta fram appar med React Native är mycket flexibelt och du skapar enkelt samma funktioner i appen som du kan göra för webbplatsen.

Användargränssnitt

React ger möjligheten att ta fram optimala gränssnitt som är moderna, interaktiva och användarvänliga. Webbplatser och appar med högkvalitativa användargränssnitt tilltalar en större användarbas och ökar konvertering. Bättre användargränssnitt är en avgörande aspekt för framgången för alla företag.

SEO-vänligt

SEO är en mycket viktig aspekt när man utvecklar en digital lösning. React webbplatser och appar är mycket SEO-vänliga. Webbplatser skapade i React har en hög Page speed vilket också ökar SEO.

Återanvändbara komponenter

Webbutveckling med React sparar tid och pengar med sina återanvändbara komponenter vilket är en av dess mest uppskattade funktioner. Utvecklare kan dela upp ett gränssnitt som sedan låter dem bygga dynamiska användargränssnitt, en viktig aspekt för att skapa sammanhållning i stora organisationer som arbetar över flera plattformar.

Fördelar

  • Enkel, lätt och snabb kod
  • Kostnadseffektivt då utvecklare delar sin kod för olika komponenter
  • Moderna standarder
  • Snabb pagespeed

Kundcase

Vi på Awave har utvecklat flera digitala lösningar i React till kunder såsom Electrolux, Stockholms Filmfestival, Frösunda, OSS Nordic.

Nedan kan du läsa mer om några av våra projekt.

Vi är fullservicebyrån med hjärtat i Stockholm, Köpenhamn och Riga

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 08-55 80 38 50 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Genom att klicka på skicka godkänner du vår personuppgiftspolicy