Att göra saker tillsammans utanför arbetstid

Två killar som fiskar

På en arbetsplats där vi umgås (minst) 40 arbetstimmar per vecka är det lätt att tro att vi skulle få nog av varandra och välja annat sällskap på fritiden.
Här på Awave är det dock snarare raka motsatsen, vi mer eller mindre letar efter anledningar att få spendera ännu mer tid tillsammans.

Det har varit valvakor, Age of Empires-turneringar, Las Vegas-resor och Bon Jovikonserter likväl som kaffe guppande på Furusundsleden.
Vi har också det givna inslaget i form av AW på Sangria och utöver det även aktiviteter såsom Munchkinspelkvällar, kollegors spelningar på Harry B James, fotbollsmatcher, träningspass, grillkvällar med mera.

Just detta inlägg tänkte vi dock låta handla om när tre av våra medarbetare valde att spendera en hel helg tillsammans i vildmarken, närmare bestämt de djupa värmländska skogarna.
Den tilltänkta aktiviteten för helgen var att låta två av utvecklarna få visa upp sin hemort Kristinehamn samt framför allt sina hemmavatten bäst lämpade för gösjakt.

Vi lämnade Stockholmskontoret runt lunchtid, offrade till fiskegudarna (läs: köpte beten och utrustning för hela månadspengen), tog upp en båt och körde rakt västerut samtidigt som vi från bilen klarade av ett par telefonmöten och supportärenden samt att vinka till en annan kollegas hemby i form av Arboga.
Det första som mötte oss bara sekunder efter att vi passerat in i vildmarkerna (även känt som Värmlands gränslinje) var två dovhjortar som betade i mitten av en rondell, vilket måste ses som en lokal motsvarighet till typiskt stockholmska två chihuahuaägare med tillhörande ”hundar” i koppel.

Därefter följde två dagars guppande på små sjöar mitt i djupaste skogarna kombinerat med en extra hög grad av tvättäkta sol från Karlstad med omnejd, letande efter sura gösar bland bottenvegetationen till tonerna från arg 90-talspunk.
Som synes på bilden till detta blogginlägg blev letandet synnerligen lyckat, om hemresan behöver intet sägas då nedan bild bör påvisa att 2/3 av bilens befolkning ej har så stora minnesbilder av densamma: