Awave utvecklar webbplats åt Forsen Projekt AB i Drupal 7

Vasamuseets hemsida

Webbplatsen www.forsenprojekt.se presenterar företaget Forsen Projekt AB, dess verksamhet och tjänster. Fokus för webbplatsen har varit att få besökaren att snabbt och enkelt att hitta till den information den eftersöker. Vare sig besökaren är en ny potentiell kund med ett specifikt behov som Forsen Projekt kan tillgodose via sin breda tjänsteportfölj, om besökaren vill hitta till närmaste kontor eller hitta ett nytt jobb inom byggbranschen.

Ledord för utveckling av den nya webbplatsen har varit: lättnavigerad, informativ, levande, interaktiv och dynamisk men samtidigt som hemsidan skall uppfattas som enkel och tydlig. Utmaningen för Awaves designers har varit samspelet mellan enkelhet och interaktivitet samtidigt som det skall samverka med Forsens grafiska profil och den känsla och budskap Forsen vill förmedla via webbplatsen. Detta har lösts genom att arbeta med en tydlig och enkel struktur samtidigt som det finns en lagom nivå av interaktivitet som underhåller besökaren.  Besökare förväntas komma från olika branscher och regioner och har helt olika mål med sitt besök på www.forsenprojekt.se. Alla tjänster har delats in i tydliga områden där det framgår vad varje tjänst omfattar, referensprojekten är indelade i kategorier och utplacerade på en karta.

Kundgruppen Forsen vänder sig till är större företag som eftersöker långa samarbeten med leverantörer. För att förmedla trygghet och tydlighet innehåller webbplatsen mycket information om företaget och dess tjänster. För att ytterligare förtydliga för besökaren när den kommer till startsidan framhävs referensprojekt i ett interaktivt bildspel. En bild säger mer än tusen ord och det har Awaves programmerare tagit fasta på, vänta ett par sekunder så startar en skärmsläckare som visar upp vackra referensbilder som fyller hela webbläsaren.

Awave har ansvarat för koncept & idé, design och interaktion samt programmering av www.forsenprojekt.se. Webbplatsen bygger på den senaste versionen av publiceringsverktyget Drupal.

Webbplatsen har stöd video och har en flexibel motor för presentation av alla tjänster och hantering av referensprojekt i flertalet kategorier. För mobila enheter finns en mobilvänlig version av webbplatsen. Den mobila webbplatsen har en navigering som är optimerad för touch och innehåller endast de viktigaste delarna såsom produkter, referensprojekt och kontaktytor.