Awave utvecklar webbplats med e-handel åt Nordic Coctails i Drupal

Houseofwingeorgias hemsida

Webbplatsen www.houseofwinegeorgia.com presenterar ett välselekterat urval av traditionella Georgiska viner som ett mer exotiskt och smakligt alternativ till välkända Europeiska klassiker. Dessa fantastiska viner med sin unika karaktär, suggestiv bouquet och glittrande färg får berättigad uppmärksamhet och succé hos svenska vinälskare och connoisseurer! Webbplatsen ger besökaren även möjlighet att ta del av arvet från väldens äldsta vinkultur med traditionella tillverkningsmetoder och ursprungliga kaukasiska druvor.

Awave har ansvarat för koncept & idé, design och interaktion samt programmering av www.houseofwinegeorgia.com En utmaning för våra erkänt duktiga designers var att framhäva vinkulturen från Georgien, de fantastiska vinerna och samtidigt få in konverteringselement för att skapa nyfikenhet och efterfrågan hos besökarna samtidigt som det skall vara enkelt för återförsäljare. Vi har med noggrannhet och försiktighet placerat ut BOBs (Big Orange Button)  där de som mest behövs för att webbplatsen skall fungera som en passiv säljare. Ett bra exempel på detta är att det direkt på startsidan går att boka en tid för vinprovning!

Webbplatsen bygger på det prisbelönta publiceringsverktyget Drupal 6. Webbplatsen har en inbyggd e-handelsmodul som gör det möjligt för återförsäljare och restauranger att direkt beställa viner. Installationen bygger helt på Drupal och dess standardmoduler, bland annat, Uberkart för en-handel och webbforms för formulär. m.fl.
Brand “House of Wine Georgia” presenteras av ett Svensk företag,  Nordic Cocktails AB. Idag är huvudsortiment flertalet välkända färdigt-blandade alkohol cocktailar som man säljer och levererar till kunder inom restaurang, hotell och grossist marknadssegment, exempelvis SAS Radisson, Scandic Hotels, Servera, Martin Olsson med flera.